Резил: Чарлз заспа по време на церемония /Фото/

За да се прикрие, той отваря програма, която държи в ръцете си, и започва да я чете

Резил: Чарлз заспа по време на церемония /Фото/ | StandartNews.com

Точно в полунощ в понеделник срещу вторник Барбадос официално замени британската кралица Елизабет Втора като държавен глава с избран президент и се обяви за република. Сред гостите на тържеството беше и синът на кралицата – принц Чарлз.

Камери обаче уловиха любопитен момент от среднощната церемония. 73-годишният принц на Уелс е заснет да заспива на стола, докато тържеството продължава. На видео, което стана изключително популярно в социалните мрежи, се вижда как Чарлз затваря очите си, а главата му леко се накланя. В един момент обаче принцът се стряска и отваря очи. За да се прикрие, той отваря програма, която държи в ръцете си, и започва да я чете.

Някои оправдаха принца и припомниха, че часовата разлика е четири часа, а полетът от Великобритания до Барбадос – доста дълъг и изморителен.

Принц Чарлз предаде на местните власти най-сърдечните поздрави от майка си. "Създаването на тази република е възможност за ново начало. От най-мрачните дни на нашето минало и потресаващата жестокост на робството, което завинаги беляза нашата история, народът на този остров построи своя собствен път с изключителна сила на духа", заяви той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай