Първи ден като пенсионер. Какво се закани Меркел

Иска да се наспи добре

Първи ден като пенсионер. Какво се закани Меркел | StandartNews.com

Противно на твърденията на бившия германски канцлер Ангела Меркел, че възнамерява да се наспи, след като се оттегли от поста на правителствен ръководител, тя е напуснала дома си още в 8:20 ч. сутринта в първия си ден в пенсия, съобщава „Билд“, проследил бившия канцлер.

Меркел е напуснала апартамента си в Берлин в четвъртък и е тръгнала към новия си офис на улица "Унтер ден Линден". По-късно Меркел е влязла да пазарува в супермаркета „Hit Ullrich“. В магазина бившият канцлер е била с охранител, но е заснета сама да бута количката си в магазина, отбелязва вестникът.

Медиите съобщиха, че Меркел ще има офис на улица "Унтер ден Линден", където се намираше и офисът на Хелмут Кол, след като той напусна поста на канцлер. Според "Шпигел" сградата на Бундестага на улица "Унтер ден Линден", където сега се намира офисът на Меркел, преди това е била резиденция на министъра на образованието на ГДР Маргот Хонекер. 

Меркел планира да напише автобиография за политическата си кариера, съобщи междувременно пред „Шпигел“ Беате Бауман, бивш ръководител на офиса на германското правителство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай