Пролет по Коледа и Нова година

Повишение на температурите през следващите дни

Пролет по Коледа и Нова година | StandartNews.com

В първия ден на Коледа минималните температури ще са от минус 1 до плюс 4 градуса, малко по-високи в северозападните райони от страната.

След обяд ще духа до умерен, в източните части и северно от планините - временно силен вятър от запад-югозапад, предава БНТ.

След обяд облачността по Черноморието ще е значителна. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 10° и 13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините повече слънце се очаква през първата половина на деня. В следобедните часове ще се заоблачи. Ще бъде и много ветровито, ще духа силен югозападен вятър. Температурите и там ще се повишат още и максималната на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 1°.

През следващите дни и в началото на новата седмица облачността ще е предимно значителна, а покрай Дунав ще е и мъгливо. Температурите ще се повишат още и в някои райони максималните ще достигнат до около 16°.

Валежи от дъжд се очакват в неделя в Северозападна България, а през следващите дни и на места в останалата част от страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай