Принц Чарлз събира пари от алкохол

Сипвате джин в пълна с лед чаша, преди да долеете с тоник и да гарнирате с резен лимон

Принц Чарлз събира пари от алкохол | StandartNews.com

Британският престолонаследник принц Чарлз пусна собствен био джин с билки, които са отгледани в неговата градина. Приходите от джин "Хайгроув", наречен на кралските градини Хайгроув, ще отидат за благотворителната организация на принца, чиято цел е създаването на устойчиви общности.

Джинът се произвежда в Оксфорд със зърно, отглеждано в кралската градина. Самият принц Чарлз е участвал в дегустациите, докато джинът е разработван. Той и експертът по зърнени храни Кори Мейсън от Оксфордската занаятчийска дестилерия са обходили градината му, за да почерпят вдъхновение за направата на напитката. Така се е стигнало до добавянето на лимонова вербена, мащерка и розмарин, твърдят от прочутия магазин Fortnum & Mason, който продава биоджина. В него има и градински чай, а дъх на лавандула.

Кори Мейсън, който е и главният дестилатор на дестилерията Oxford Artisan описва джина като: „традиционен, елегантен, изискан, но със сложни билкови нотки на традиционна английска градина".

Бутилка джин на принца на Уелс струва почти 40 английски лири и за момента се продава само във Великобритания. Сервирането му е класика: сипвате мярка джин в напълнена с лед невисока чаша, преди да долеете с тоник и да гарнирате с резен лимон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай