Последно. Свърши ли лятото?

Температурите се понижават, сочат прогнозите

Последно. Свърши ли лятото? | StandartNews.com

През следващото денонощие от запад облачността ще се увеличава. Това сочи прогнозата на  Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). На места в западните райони ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще има условия и за градушки.

През нощта срещу събота валежите ще продължат и ще обхванат и източните райони. Ще духа слаб южен вятър, който привечер постепенно ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. В Източна България ще продължи да духа до умерен югоизточен вятър. Минималните температури ще са между 14° и 19°, максималните - между 30° и 35°

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. От запад облачността ще се увеличава и до вечерта на отделни места ще превали. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха: 25°-27°.

Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.Над планините облачността ще се увеличава и след обяд в масивите от Западна България ще е купеста и купесто-дъждовна.

Ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа умерен западен вятър, който след обяд ще се ориентира от северозапад и ще се усилва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра - около 15°.

През почивните дни ще започне захлаждане. Ще бъде ветровито, с променлива, често значителна облачност, след обяд купеста и купесто-дъждовна. На места ще превали, в отделни райони с гръмотевици. В понеделник вятърът ще отслабне, в южните райони ще се ориентира от юг-югозапад.

Температурите ще се понижават, в неделя и понеделник в по-голямата част от страната минималните ще са между 13° и 18°, а максималните между 23° и 28°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай