Помощник-готвач от Бъкингам ограби Елизабет II

37-годишният Адамо Канто се призна за виновен

Помощник-готвач от Бъкингам ограби Елизабет II | StandartNews.com

Помощник-готвач, работил в кухнята на Бъкингам, си призна в съда, че е откраднал от кралската резиденция ценности, които предлагал на търг в сайта eBay, съобщава вестник "Daily Mail". 37-годишният Адамо Канто се призна за виновен в Уестминстърския магистратски съд по три точки за кражба между 11 ноември 2019-а и 7 август 2020-а. Той задигнал общо 77 предмета, чиято стойност се оценява на 135 хиляди долара. 37 артикула са били предложени за продажба в eBay за доста под истинската им стойност, каза прокурорът Саймън Моън, като Канто изкарал едва 7 741 британски лири. 

Сред откраднатите вещи фигурирали ордени, подписани снимки от принц Уилям и Кейт Мидълтън, както и от принц Хари, а също така и предмети от сувенирния магазин. Един от задигнатите предмети е кралският държавен фотоалбум за посещението на американския президент Доналд Тръмп във Великобритания на стойност 1500 британски лири. Канто призна, че е откраднал и офицерски кръст на ордена на Банята, който е продал за 350 паунда. Той е откраднал и медал Командир на кралския орден Виктория от шкафчето на бившия офицер от британската армия генерал-майор Ричард Сайкс, който му беше даден от кралицата през 2010.

Канто работел в двореца от 5 години, но започнал да краде след въвеждането на есенните карантинни мерки, свързани с коронавируса. Тогава в задълженията му било прибавено и почистването на кралските помещения. Окръжният съдия Александър Джейкъбс е освободил Канто под гаранция и предупреди, че е изправен пред възможна присъда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай