Пол Маккартни против яденето на месо в училище

Легендарният музикант от „Бийтълс“ призовава да се добави вегетариански и веган менюта към обяда в училищата

Пол Маккартни против яденето на месо в училище | StandartNews.com

Легендарният музикант от „Бийтълс“ Пол Маккартни подписа писмо, с което призовава секретаря по образованието на Великобритания Гавин Уилямс да добави вегетариански и веган менюта към обяда в училищата, предаде Guardian.

В изявление Маккартни казва: „Никой не трябва да яде месо, така че не бива да е задължително да го сервират в училищата. Време е да преразгледаме стандартите за училищна храна, за да помогнем на планетата, да пощадим животните и да насърчим здравословното хранене. "

Кампанията за промяна на „остарелите“ стандарти се води от „Хората за етично отношение към животните“ (PETA). Нейните лидери направиха анкета за 2019 г., която разкри, че 70% от британските деца искат повече веганско хранене в училищните си менюта. „Тъй като светът е изправен пред двойни кризи, свързани със здравето и климата, преминаването на веган е едно от най-добрите неща, които младите хора могат да направят за животните, планетата и собственото си здраве“, казва PETA.

Писмото, подкрепено също от „Грийнпийс“ и Кралското дружество за обществено здраве, твърди, че стандартите са ненужно ограничаващи. „Докато хранителните нужди са задоволени, отделните училищни заведения трябва да имат свободата да решават дали да желаят да включат месото и млечните продукти в менютата си.“

Сегашният план за училищна храна гласи, че млечните продукти трябва да се сервират всеки ден, месото трябва да се сервира три или повече пъти седмично, не млечните протеини за вегетарианци поне три пъти седмично и че рибата трябва да се сервира поне веднъж на три седмици.

Бриджит Бенелам, говорител на Британската фондация за хранене, заяви, че е жизненоважно училищата да осигуряват питателна храна. „Възможно е, макар и да бъде предизвикателство, да се съставят менюта за деца без животински продукти, които осигуряват всички основни хранителни вещества, необходими за растежа и здравето им. Има много положителни аспекти на диетата на по-растителна основа.

„Въпреки това е важно да се има предвид, че млечните продукти, месото и рибата са биодостъпни източници на някои ключови витамини и минерали, включително витамин В12, калций, желязо и цинк и затова ще са необходими насоки относно подходящи алтернативи на растителна основа, които биха могли да осигурят това в достатъчни количества. “

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай