Пол Маккартни: Бесен съм и ме е гнус

Култовият музикант коментира расизма в САЩ

Пол Маккартни: Бесен съм и ме е гнус | StandartNews.com

Сър Пол Маккартни, провокиран от смъртта на Джордж Флойд, се включи в социалните мрежи, за да коментира расизма в САЩ.

„Гледайки протестите по света, знам, че много от нас искат да знаят как бихме могли да помогнем. Никой няма всичките решения на проблема и няма бърз начин положението да се оправи, но трябва да се стараем да предизвикаме промяна. Трябва да се обединим и да превъзмогнем расизма във всичките му форми. Трябва повече да учим, гледаме, слушаме и най-вече да действаме повече“, споделя Маккартни.

Пол разказва и за един от концертите на „Бийтълс“ през 1964-а в САЩ. Той разкрива, че култовата група е трябвало да свири пред „разделена“ публика.

„Това не беше правилно. Първоначално отказахме да участваме и в крайна сметка организаторите се съгласиха да допуснат хора от всички раси на концерта. Това беше първата неразделена публика в Джаксънвил“, продължава музикантът.

Маккартни признава, че не може да повярва, че толкова много години по-късно става свидетел на подобни расистки бедствия.

„Бесен съм и ме е гнус. Минаха почти 60 години, а светът е в шок от убийството на Джордж Флойд вследствие на полицейски расизъм, както и от безбройните смъртни случаи преди това. Всички ние подкрепяме протестиращите. Искам справедливост за семейството на Флойд и за всички, които са загубили живота си. Мълчанието не е опция“, продължава Пол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай