П. Морган за Меган: Не вярвам на Принцеса Пинокио

Свободата на словото е кауза, за която с радост се жертвам, заяви телевизионерът

П. Морган за Меган: Не вярвам на Принцеса Пинокио | StandartNews.com

Британският телевизионен водещ Пиърс Морган, който напусна поста си начело на сутрешния блок на британска телевизия след обвинения за нападки към съпругата на принц Хари - Меган Маркъл, заяви днес, че все така не вярва на това, което тя е казала в интервюто си за Опра Уинфри, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

55-годишният Морган напусна предаването "Добро утро, Великобритания" по телевизия Ай Ти Ви, след като отдавнашните му критики към Меган се засилиха след интервюто ѝ за Уинфри, в което тя заяви, че мислела да се самоубие докато живеела във Великобритания като член на кралското семейство.

"В понеделник казах, че не вярвам на казаното от Меган Маркъл в интервюто ѝ за Опра. Имах време да обмисля това свое мнение и все така не ѝ вярвам. Ако вие сте ѝ повярвали, окей", написа Морган в Туитър. "Свободата на словото е кауза, за която с радост се жертвам. Благодаря за всичката любов и омраза. Отивам да прекарам повече време с мненията си", каза той на своите 7,8 милиона абонати. Морган добави снимка на Уинстън Чърчил с цитат за свободата на словото.

В потопилото британската монархия в криза двучасово интервю Меган заявява, че кралското семейство е отхвърлило молбите ѝ за помощ за съхраняване на душевното ѝ здраве и че човек от кралския двор е повдигнал въпроса за цвета на кожата на неродения ѝ син. На сутринта след излъчването на интервюто по американска телевизия Морган заяви по "Добро утро, Великобритания", наред с други критики, че не вярва и на дума от казаното от Меган. В туит той я нарече "Принцеса Пинокио". На следващата сутрин той гневно напусна студиото на живото предаване на сутрешния блок след критика на член на екипа към позицията му. По-късно същия ден Ай ти Ви съобщи, че той напуска.

След предаването от понеделник бяха получени над 41 000 оплаквания в британския медиен регулатор, който обяви, че започва разследване по правилото си за недопускане на оскърбления и нанасяне на вреда.

Морган започна кариерата си в британски таблоид, като е бил редактор на вече закрития в. "Нюз ъф дъ уърлд", а след това във в. "Дейли мирър". След това той се прехвърли в телевизията, първо като съдия в риалити шоута като "Америка търси таланти" и "Великобритания търси таланти". В продължение на три години той беше и водещ на токшоу по Си Ен Ен на мястото на Лари Кинг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай