Пет важни неща за Миро

Бог винаги ми е сочил пътя, казва прочутият музикант

Пет важни неща за Миро | StandartNews.com
  • Бог винаги ми е сочил пътя, казва прочутият музикант

Мирослав Костадинов, който празнува рожден ден на 10 март, работи по новите песни за поредния си албум. Перфектният музикант обича изненадите - и на сцената, и извън светлината на прожекторите. Той е царят на метаморфозите - и като начин на живот, и като визия. Припомняме ви пет важни неща за Миро, който като дете оцелява по волята на Господа, след като пие спирт за горене, вътрешностите му понасят тежки поражения и лекарите не могат да обещаят на майка му, че ще оживее. Но чудото се случва. "Бог винаги ми е сочил пътя", категоричен е творецът.    

От 6-годишен е посветен на изкуството

Още преди първи клас сяда пред пианото. На 8 участва в мюзикъла "Петя и вълкът" от Парашкев Хаджиев. На 14 влиза в групата за Хваление на Господа в протестантската църква, а тя в родния му Добрич е от 1000 души. На 17 дебютира с апломб. На първите музикални награди излиза на една сцена с Лили Иванова, Васил Найденов, Георги Христов. Печели в категория "Дебют" - той е само на 19. "Чувствах се като трън в компанията на зашеметяващи орхидеи", казва музикантът доста по-късно.

Дуетът и раздялата с Галя

През 2000-та с Галя Курдова правят дует "Каризма". Издържат заедно в продължение на 7 години - шеметни концерти, отличия, скандали, алкохол, секс, клюки. Отношенията им са сложни, но репертоарът - качествен. Той винаги е бил лаконичен за раздялата им: "Несъвместимост, но и пари. Парите винаги са намесени". Галя не може да проумее един от основните принципи на Миро в бизнеса: "Прави продукт за много пари, ако ги няма - подари го." Обръщайки се назад, той сега признава, че "Мистър Килър" и "Губя контрол" са оставили особен вкус в устата му. "Знаете ли колко години са минали от разпадането на дуетаЕ 13. Когато едно семейство е 13 години в развод, не се пита какво прави бившият ти", коментира Миро преди време по Би Ти Ви.

Романсът с Ели

Ели го вижда за първи път на негов концерт - в еуфория и с гола глава. Казва на приятелката си, че за това момче би направила всичко под слънцето. Запознават се три години по-късно - след шоу на "Каризма" в Лондон през 2005-та. Той се влюбва от пръв поглед, въпреки че според градските легенди тя пада от стола, докато той пали цигарата й. След месец й предлага брак, но се женят много по-късно."Ако срещнеш правилния човек, ако двамата сте готови да гледате в една и съща посока, ако влюбването прерасне в любов и любовта в приятелство... Това е осъзнаване, че вие сте заедно и че пръстенът просто ще бъде допълнителен печат върху вашето съгласие, че вие сте един за друг", казва Миро. Артистът оповести венчавката им през 2016 година с колаж от две халки и цитат от Първото послание на свети Апостол Павел до Коринтяните. "Любовта дълго търпи и е милостива; любовта не завижда; любовта не се превъзнася, не се гордее, не безобразничи, не търси своето, не се раздразнява, не държи сметка за зло, не се радва на неправдата, а се радва заедно с истината, всичко премълчава, на всичко хваща вяра, на всичко се надява, всичко търпи. Любовта никога не отпада."  Първият им скандал с Елица е във вечерта на сватбата им на гръцкия остров Корфу - вече техен втори дом. Тогава Анелия, добра приятелка и на двамата, запяла "Айде, куме", а булката избухнала, че не иска чалга в къщата си.

Не близва алкохол

През 2007-та се отказва от нощния живот - влиза в клубове, само за да пее. Но това не означава, че е приключил с алкохола. Битката е толкова неравна и с променлив успех, че през 2014-та Миро се зарича, че след две години ще спре да пее. Скъсва с твърдото гориво на 6 януари 2019-та. "Край с алкохола! Спрях да пия. Който не може да го направи, е слаб човек. Алкохолът те кара да грешиш непрекъснато, под негово влияние никога не можеш да вземеш правилното решение. Прави те зависим. Преди ми действаше като анестезия, за да понеса по-лесно случващото се около мен. Откакто преустанових, свалих 20 килограма мазнини - бях шишко с два задника, а сега превърнах плътта в мускули с движение и хранителен режим", споделя Миро в "Преди обед". Той е категоричен, че Ели дели с него заслугата за съдбовната промяна. "Тя е моето второ "аз". Не знам как съм живял без толкова съдбоносна връзка", убеден е Миро. И добавя, че много се е стреснал от смърттa нa Ивaн Лacкин."Изплaших ce, чe aз щe cъм cлeдвaщият - рoдeни сме на eднa дaтa c Иван. И дълги години бях мнoгo, мнoгo, мнoгo пиян. На 6 януари 2019-та стaнaх рано cутринтa, oтвoрих cи тeлeфoнa, видях, чe той e пoчинaл. Зaтвoрих тeлeфoнa, ocтaвих гo нacтрaнa и cи кaзaх: "Пич, имaш двa пътя: живeeш или умирaш. Избeри живoтa!"

Не понася тв реалита и политика

Няма пари на света, срещу които би влязъл във "ВИП брадър" или друг подобен тв формат. Мрази и политиката. "Някой се възползва от шока през 89-та и извъртя една от най-добрите задкулисни игри в новата световна история", оценява Миро началото на прехода. Но сега Бог го омиротворява и всеки следващ ден го прави по-добър - тъкмо защото има страх от справедливостта Му. "Обаче всеки от нас е най-големият враг на самия себе си", категоричен е Миро.              

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай