Персоналът на Уиндзор излезе на протест

Кралските служители негодуват срещу планираните съкращения на работни места

Персоналът на Уиндзор излезе на протест | StandartNews.com

Цял куп кралски служители са организирали нестандартен протест пред Уиндзор срещу планираните съкращения на работни места и на пенсиите, предвидени за тях, предаде ДПА. Някои от демонстрантите носили фигура в човешки ръст на крал Хенри Осми и плакат, на който пише: "Хенри Осми е рязал глави, а сега искат да ни лишат от работните места и да орежат пенсиите ни".

Синдикат на заетите в сектора на публичните и търговските услуги съобщи, че 92 членове на кралския персонал са приели доброволно да напуснат работните си места срещу обезщетение, а още 200 ги грози същата перспектива и то при много по-лоши условия. По-нископоставеният персонал в три кралски резиденции - Уиндзор, Бъкингам и Холируд - са с намалени осигуровки за пенсия. Намалението е от 15 на 8 процента.

Синдикатът призова кралството семейство да се намеси, за да се избегнат повече съкращения и да възстановят пенсиите на онези служители на първа линия, които са публичното лице на трите кралски обекта, които са и историческа туристическа атракция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай