Патрик Стюарт остави отпечатъка си в Холивуд

Актьорът радва публиката с култовите си роли над пет десетилетия

Патрик Стюарт остави отпечатъка си в Холивуд | StandartNews.com

Сър Патрик Стюарт циментира мястото си в Холивуд, като остави отпечатъци от ръцете и стъпалата си пред легендарния „Китайски театър“ в Меката на киното. Актьорът беше придружен от съпругата си Съни, която сияеше от гордост.

„Още не вярвам, че това се случва. Очаквам всеки момент някой да ме събуди и всичко да се окаже сън. Последният път, в който коленичих, беше за Кралицата“, каза Стюарт в речта си.

Легендарният артист забавлява световната публика повече от вече пет десетилетия и е участвал в някои от най-култовите поредици като „Х-Мен“ и „Стар Трек“. На 23 януари той ще се завърне към една от тези иконични роли. Актьорът отново ще се превъплъти в капитан Жан-Люк Пикар от междузвездната сага в нов сериал, посветен на героя. Стюарт за първи път изигра персонажа си през 1987-а в хитовия „Стар Трек: Следващото поколение“.

Сър Патрик Стюарт има и звезда в Алеята на славата, с която се сдоби на 16 декември 1996-а. Той получи рицарското си звание от кралица Елизабет Втора през 2010-а за приноса си към драмата. Стюарт е дългогодишен шекспиров актьор. Той се присъединява към „Royal Shakespeare Company“ през 1966-а, след като печели наградата „Лорънс Оливие“ за играта си в „Антоний и Клеопатра“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай