Осъдиха водещата на "Мармалад"

Радост Драганова се забърка в дела с гръцки бизнес партньор

Осъдиха водещата на "Мармалад" | StandartNews.com

Кипърският бизнесмен Харис Кунтурис спечели поредно дело срещу водещата на тв шоуто "Мармалад" Радост Драганова. Съдът окончателно е решил, че неговата фирма е незаконно заличена като съдружник в общия им проект – парк за зелена енергия в брезнишкото село Кошарево. Затова акциите му в общата им фирма трябва да бъдат възстановени. Освен това Драганова трябва да възстанови на Кунтурис и съдебните разноски, които е направил. Интересен момент е, че дружеството тъкмо е започнало да печели и да изплаща инвестицията си, пише "Уикенд".

За това, което се случва зад гърба му Харис Кунтурис научава с огромно закъснение и то от случаен разговор със свой познат банкер. Оказва се, че без той да е уведомен, въпреки че е съдружник, имало някакво общо събрание на компанията, която е ангажирана със соларния парк. На него бил приет нов учредителен акт на фирмата, а самият Харис Кунтурис бил освободен като управител. Новото ръководство били Радост Драганова и нейният зет Венцислав Гоцев, бизнесмен с присъда в миналото си, но реабилитиран поради изтекла давност. Двамата разписват пълномощно на адвоката Пламен Михов да представлява дружеството. В новия учредителен акт те включват клаузи, че компанията вече ще се управлява само от тях двамата и освен това променят и адреса. Тези решения са вписани в Търговския регистър на 22 юли 2016 г., без Харис Кунтурис дори да подозира какво се случва. Той започва поредица от дела. След няколко години на трудни съдебни битки, поради известните слабости на нашето правосъдие, кипърският бизнесмен все пак получава справедливост. Той вече е спечелил няколко от делата, а наскоро магистратите окончателно решиха, че няма доказателства, а липсват и твърдения, че Харис Кунтурис е искал да прекрати участието си в инсталацията за зелена енергия. Според съдът е нарушена и самата процедура по свикване на въпросното общо събрание, на което той е изхвърлен от печелившия проект. Кунтурис не само, че не е уведомен за събранието, но и липсва писмено предизвестие от че той „по своя воля прекратява участието си като член на дружеството”.

Съдът окончателно е решил, че заличаването на фирмата на Кунтурис като съдружник, поемането на неговите 250 акции в капитала на дружеството от другите, новият учредителен акт и промяната на адреса, са несъществуващи. Затова акциите на кипърския инвеститор трябва да бъдат незабавно възстановени. Неговите съдружници са длъжни да предприемат „действия, с които да гарантира реализирането на правата” на Кунтурис, пише още в решението на съда. При това в решението е подчертано нещо много важно – недопустимо е другата страна в това дело, тоест Драганова и Гоцев, да правят такива промени в дружеството, с които да се пречи за „реализирането на съдебно признати права”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай