Оранжев код за сняг и поледици в части от страната на 8 март

Оранжев код за сняг и поледици в части от страната на 8 март | StandartNews.com

Оранжев код за сняг и поледици е обявен за четири области в страната за 8 март. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. И уточниха, че той ще важи за областите Смолян, Кърджали, Пазарджик и Пловдив. Там дебелината на снежната покривка ще се увеличи с още 20-30 см.

В други 10 области за утре е в сила жълт код за сняг и поледици. Това са Видин, Монтана, Враца, София-област, Благоевград, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Хасково. В планинската част от областите София-област и Благоевград снежната покривка ще се увеличи с още 10-20 см. Във Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Хасково валежите ще продължат, като очакваните количества за денонощието са 20-30 л/кв.м.

В неделя отново ще вали, като валежите, предимно от сняг или дъжд и сняг, ще бъдат концентрирани най-вече в централните южни и западни райони от страната. На изток ще е без валежи, като дори на места през втората половина на деня облаците ще се разкъсат. В Северна и Източна България остава ветровито с очаквания до умерен, временно и силен североизточен вятър. Максимални температури между 0° и +4°, по поречието на Дунав, в южните и източни райони до +7°.

Видин 1°/4° облачно
София -2°/0° сняг, облачно
Благоевград -1°/3° дъжд, сняг, облачно
Сандански 1°/6° дъжд, облачно
Плевен 1°/3° сняг, облачно
Велико Търново 0°/2 ° сняг
Пловдив 0°/2° сняг
Кърджали 1°/2° сняг
Русе 3°/6° облачно
Ямбол 3°/5° дъжд, облачно
Варна 3°/6° предимно облачно
Бургас 4°/7° облачно

Понеделник 0°/5° предимно облачно 10%
Вторник 1°/6° предимно облачно 5%
Сряда 1°/6° дъжд на места 15%
Четвъртък 2°/7° дъжд на места 30%
Петък 3°/7° предимно облачно 10%

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай