Новият живот на Хари и Меган: Какво следва

10 неща, които бележат новото време на досегашната кралска двойка

Новият живот на Хари и Меган: Какво следва | StandartNews.com

 

Хари и Меган от днес започват нов живот – без титли и пари от данъкоплатците, но и без ограниченията, свързани с тях. Ето накратко какво следва за най-одумваната кралска, досега, двойка.

1. Независимо от всички промени, принц Хари остава наследник на британския престол след смърта на кралицата, но в поредицата след баща му Чарлз, брат му Уилям и трите му деца.

2. Бъкингамският дворец вече обяви, че Хари и Меган се разделят с почетните титли „техни кралски височества“, въпреки че бегълците оспорват решението, а искат да си съхранят титлите, но да не ги използват активно.

3. Не е ясна и фамилията на семейството. Възможно е от днес да са Съсескски. Но има и други варианти. Хари може да си върне фамилия Уелски, която ползваше в армията, а Меган отново да стане Маркл.

4. Двамата се лишават от достъп до средствата на т.нар. Суверенен грант, който включва всички доходи от владенията на кралската фамилия.

5. Финансирането на охраната им занапред дълго бе един от най-спорните въпроси, тъй като от днес вече нямат право на държавна охрана, която се изчислява на различни суми - от 1 милион британски лири до 20 милиона британски лири годишно.

6. Няма да могат да използват търговската марка марка Sussex Royal, тъй като кралицата им забрани. Но се твърди, че те все пак планират да я използват за благотворителни и образователни цели. Стойността на марката се оценява на 400 милиона лири годишно.

7. Принц Хари и Меган имат намерение да се развиват като предприемачи. Дали, вес пак,  имат такова право, ще се обсъжда в следващите 12 месеца. Меган обаче не си губи времето и още в края на миналата година се захвана да озвучава филми на Disney.

8. Семейството живя няколко месеца в Канада във вилата Mille Fleurs, която е на стойност 14 милиона канадски долара, но вече се премести в Лос Анджелис, недалеч от Холивуд,  с частен самолет малко преди да затворят границата заради разпространението на коронавируса.

9. Заради забързаните процедури по преместването и набавянето на зелена карта, не е изключено на Хари да му се наложи да се откаже от дипломатическия статус.

10. Въпреки че напуснаха Великобритания, резиденцията им - Фрогмор котидж, която е недалеч от Уиндзорския замък, остава тяхна семейна резиденция, но с едно малко условиет – да върнат на английските данъкоплатци парите за ремонта, който струваше 2,5 милиона британски лири.

Какви са планове за семейството за новия им живот, ще разберем съвсем скоро и от самите тях. Според The Sun, до края на седмицата Меган и Хари ще публикуват пост за всичките им почитатели и то - в техния неподражаем стил.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай