НОВА МОДА! Вересия за богатите

Милионери записват на съпругите си лимит от 1500 лв. в бутици

НОВА МОДА! Вересия за богатите | StandartNews.com
  • Милионери записват на съпругите си лимит от 1500 лв. в бутици

Спомняте ли си бакалския тефтер в кварталното гаражче, където всеки пазаруваше на вересия до получаване на заплата. Книгата с дългове от зората на демокрацията, който и до днес съществува в селата, се връща с пълна сила в столицата. И то не са хората, които нямат пари за хляб и мляко, а - за богатите.

"Тефтери", в които жените на баровците, записват на вересия марковите си чанти, обувки, рокли и детски дрешки, са новата мода в луксозните магазини. Те сменят златните кредитни карти. Не защото банковите такси са високи, а защото шопинг манията на силиконовите дами е донесла масово високо кръвно на бизнесмените.

Все по-често лимит на картата от 10 000 лв. месечно не стигал. И богаташите решили да вземат покупките под собствен надзор. Масова практика вече е в определени магазини баровците да депозират по 1000 - 1500 лв. на името на половинките си. Милионершите разполагали с 3-4 бутика за шопинг за себе си и наследниците си. Един за козметика, друг за чанти и обувки, трети за дрехи и четвърти - за всичко нужно за децата. Дамата може да отиде, да си избере и да отпише от сметката си в компютъра марковите стоки. Щом лимитът свърши, спира и шопингът. До следващия месец. Така нежните половинки били принудени часове наред всеки ден да преглеждат всички намаления на Диор, Гучи, Долче и Габана и Живанши, така както средностатистическата домакиня следи храните на промоция в Лидл и Билла.

Всичко това довело до масово недоволство на дамите. Те чакали с нетърпение задграничните воаяжи, за да могат на воля да точат картите на мъжете си, възползвайки се от преоценените колекции на моловете в Европа и в Дубай.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай