Нова мода: Спим в картонени легла по летищата

Те са за пътници, които трябва да останат, докато чакат резултатите за коронавирус

Нова мода: Спим в картонени легла по летищата | StandartNews.com

Летището "Нарита" в Токио подготви импровизиран хотел с легла от твърд картон и одеяла в зоната за получаване на багажа за чуждестранните пътници, които трябва да останат, докато чакат резултатите от тестовете си за коронавирус, предаде Ройтерс.

Въпреки че полетите на летището в Нарита рязко намаляха и то трябваше да затвори една от пистите си, там все още кацат самолети, пристигащи от други страни, включително САЩ и Италия. От пристигащите е изисква да се подложат на тестове за COVID-19, преди да се отправят към домовете си. Резултатите може да са готови най-бързо за шест часа, но заради закъснения те могат да отнемат и два-три дни, каза източник от министерство на здравеопазването, пожелал анонимност.

Тъй като на пътниците е забранено да ползват обществен транспорт, на тези, които няма кой да ги вземе с автомобил, се налага да чакат. Картонените легла бяха подготвени в случай че близките съоръжения, които сега се използват за настаняване на пътници, са изцяло заети.

Създадени за използване в центрове за евакуация по време на природни бедствия и по всяко друго време, когато е необходимо временно настаняване с постелки и завивки, леглата, направени от твърд картон, имат матрак и юрган.

В близост до летището има съоръжения, където хората мога да отседнат, доколкото знам леглата от картон все още не са били използвани или ако са използвани, то е било за кратко, допълни информираният източник.

Япония обяви извънредно положение миналата седмица в най-населените си места, за да се бори с разпространението на коронавируса. В страната има поне 7400 случая на заразени с COVID-19 и 137 смъртни случая, информира телевизия Ен Ейч Кей.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай