Нова мода: Кучета назаем и плюшени играчки

Съседи се изреждат да разхождат домашен любимец

Нова мода: Кучета назаем и плюшени играчки | StandartNews.com

 

Най-добрият приятел на човека - кучето,  за който нито едно изследване не е доказало, че може да пренася вируса, за едни се превърна в разрешена причина за излизане, а други, които професионално се занимават с разхождане на кучета, вече не могат да си намерят работа.

Това се случва навсякъде до Европа, където затвориха за разходки паркове и градинки заради смъртоносната зараза.  И оставиха тази възможност само за собствениците на кучета.  Забраната влезе в сила и у нас.

Възрастните хора, които доскоро караха съседите да разхождат всеки ден животните, днес вече не пропускат възможността освен да излязат да пазаруват от 8,30 до 10,00 часа, след това да излязат за кратка разходка из парковете с домашния си любимец. Днес там навсякъде има полицаи, които следят хората да са голяма разстояние едни от друг, а като се спрат да си говорят, им напомнят, че не трябва да го правят.

Нова мода – кучета назаем, вече набира скорост из кварталите. Полицаите засега си затварят очите, че трети съсед разхожда едно и също куче, но ни направиха бележка да не хитруваме повече, защото не са слепи, пишат в социалните мрежи.

Пак там от сутринта има и провокативни оферти: "Ако някой иска да подиша чист въздух, му давам под наем моето куче, за да има повод да излезе".

Големите фейсбук група на кучкари обаче са твърдо против отдаване на животните: "Притеснявам се кучето ми, което може да излезе с някого, когото не познава", пише собственичка на австралийската си овчарка. Тя и нейни приятели вече призовават да се сигнализира за всяка подобна обява, за да се премахва.

В желанието си да стигнат до парка, евроейците започнаха да стават все по-изобретателни.

В Испания, някои младежи решиха да преметнат властите и поради липса на домашен любимец нарамиха играчки. Един младеж вече бе хванат от полицията с плюшено куче, влачено на каишка по улиците на северния град Паленсия.

Този нарушител бързо взел в ръце фалшивото си кученце, когато полицейска кола спряла до него със свален прозорец, за да го помоли бързо да се прибере вкъщи. Видеото, разпространено от полицейски синдикат, бе гледано от милиони.

 "Полицията го помоли да се прибере, но не го санкционира", каза говорител на полицейското управление в Паленсия за Франс прес.

Италианци решили да копират измамата, но властите там не били толкова дружелюбни. Прибрали в ареста нарушителите балабар с играчките. А кметът на Мамояда на остров Сардиния дори поправил заповедта си, че може да се разхождат само "живи" кучета.

В Рим пък решиха да постъпят още по-иновативно. Сащисани полицаи задържали жител на Стария град, който разхождал на каишка . . . прасе.

Тези нарушения очаквано предизвикаха смях в социалните мрежи, където животните се радват на голяма почит. Там може да се види мем с куче, което уж казва "ти вече ме разходи днес 38 пъти", или пък видео с баща, който се готви да излезе със своята дъщеря, преоблечена като далматинец.

Извън шегата, всички тези примери, трябва да покажат на нашенците , че трудно могат „да открият топлата воде“ с гяволъците си. Полицаите вече се инструктирани за всички подобни нарушения по света и трудно могат да бъдат измамени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай