Незаменим ли е Гришо? Отговорът му

За тази цел трябва да си различен

Незаменим ли е Гришо? Отговорът му | StandartNews.com

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров винаги е демонстрирал уважение към родителите си и отново бе категоричен, че те и по-конкретно майка му е човекът, на когото се възхищава най-много.

"Тя притежава както външна, така и вътрешна красота. Много е емоционална - взел съм доста от нейния характер. "Искам преди всичко да си добър човек", ми каза тя.

Тези нейни думи са се загнездили в съзнанието ми и никога няма да ги забравя. От друга страна, баща ми винаги ми е бил модел за подражание, като герой, към когото съм подхождал с голямо уважение и възхищение", сподели Гришо в специално интервю в Инстаграм за House of Neverland, арт ателие на 9-годишно момиче, което продава ръчно изработени неща и 20% от печалбата биват дарени на UNICEF.

Българинът посочи за любим свой цитат думите: "За да бъдеш незаменим, трябва да бъдеш различен", а петте неща, които го правят щастлив са семейството, приятелите, тенисът, бързите коли и физическите упражнения, отбелязва Монитор.

Междувременно един от треньорите, с които Григор Димитров работи през годините - легендата Андре Агаси посъветва младото поколение да преодолее страхопочитанието, което има към Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович.

Носителят на осем титли от Големия шлем смята, че няма да мине още много време, преди изгряващите звезди в тура да сложат край на доминацията към големите трима.

"Трябва да си повярват и да започнат да се стремят много повече към следващото ниво. Задачата е трудна и не знам кога ще успеят, но вярвам, че този процес вече е започнал", добави американецът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай