Най-романтичните летища в света

Безплатен престой в зоните "Целувай и лети"

Най-романтичните летища в света | StandartNews.com

Най-романтичните летища в света

За най-романтични летища в света са признати тези на Хонконг и Токио, сочат данните на momondo.ru.

Експерти са определили степента на романтиката на летищата по света с продължителността на свободното паркиране на автомобила в така наречената Kiss&Fly зона (буквално „целувай и лети”). Това е зоната пред входа на сградата на летището, предназначена за качване и слизане на пътниците.

Експертите са решили да проучат кои летища позволяват „максимално да се удължат моментите на сбогуване с любимите хора преди излитане на самолета и позволяват максимален престой на изпращачите, без да налагат допълнителна такса в района на терминала“.

„Според годишното проучване, в което са били анкетирани жители на 22 държави, комуникацията с роднините е едно от основните неща, което липсва на хората по време на пътуванията им - казва Ирина Рябовол, експерт в проучването. – Няколкото драгоценни минути за топли сбогувания и срещи обикновено те прекарват в така наречените зони Целувай и лети“.

На първо място са летищата в Хонконг и Токио, където пътниците имат половин час, за да се срещнат или сбогуват с близките си в тази зона, и то без да плащат за това.

Международното летище в Атина е на второ място, като безплатният престой в Kiss&Fly приключва след 20 минути.

Московските летища Шереметиево, Домодедово и Внуково заемат трето място заедно с тези на Рим, Палма де Майорка, Прага, Лос Анджелис и др. Там изпращачите могат да се сбогуват с излитащите си роднини и приятели и да се насладят на срещата безплатно в рамките на 15 минути.

Следват Сингапур, Париж, Франкфурт и Лисабон. На летищата на тези градове престоят в зоната „Целувай и лети“ е 10 минути. Летището във Варшава отпуска седем минути за сбогувания, а Цюрих - едва пет.

Най-малко романтични са летищата във Виена, Дъблин и Мадрид, където няма безплатно паркиране или престой в зоната Kiss&Fly.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай