Момиче покани на бал спасителя си от Беслан

6-месечната тогава Алена Цкаева загубила майка си и сестра си при щурма на училището със заложници след терористичната атака

Момиче покани на бал спасителя си от Беслан | StandartNews.com

Помните ли тази снимка? Тя обиколи света след терористичната атака в Беслан през 2004 г. На нея войник от специалните сили спасява бебе от ужаса на терора. Това е 6-месечната Алена Цкаева, а войникът се казва Елбрус Гогичаев.

Сега момичето е на 17 години, абитуриентка е и покани спасителя си на своя бал, пише Блиц, като цитира местни медии.

По време на терористичната атака в Беслан майката и сестрата на Алена загиват, но тя е жива благодарение на Елбрус. Двамата се срещат 10 г. след ужасните събития.

А третата снимка е 17 г. по-късно, когато Алена кани Елбрус на бал и той се отзовава на поканата. Двамата се усмихнаха, прегърнаха се и мъжът прошепна в ухото й: „Всичко ще се е наред с теб, момиче“.

Терористичният акт в град Беслан на Република Северна Осетия е извършен в първите дни на септември 2004 година. Събитието е познато като „Трагедията в Беслан“.

Той е дело на чеченски терористи, които превземат местно училище и задържат като заложници най-малко 1200 възрастни и деца. След двудневни преговори руски специални части щурмуват сградата, при което загиват над 300 от заложниците.

 Според официалните данни са убити 344 цивилни, от които 186 деца.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай