Митко Щерев пак дразни Лили Иванова

Филмовият композитор на столетието възроди „Осъдени души“ с неизвестна певица

Митко Щерев пак дразни Лили Иванова | StandartNews.com

Митко Щерев отново, макар и ненарочно, дразни Лили Иванова, въпреки че двамата заровиха томахавката преди години. Неотдавна филмовият композитор на столетието сподели, че е простил на поп примата – вероятно има пред вид конфликтите между тях, които остават в миналото.

Сега авторът на някои от най-великите хитове записа „Осъдени души“ в изпълнение на младата Антония Маркова, солист в представителния ансамбъл на Въоръжените сили. Както се знае, музиката е сътворена за екранната драма на големия кинаджия Въло Радев по едноименния роман на великия Димитър Димов. Маестрото, който вече направи кавър на „Хризантеми“, сподели мотивацията си.

„Всъщност песен в „Осъдени души“ никога не е имало. Няколко месеца след премиерата през 1975 година оркестровата версия оглави единствената класация по това време за поп песни в БНР и остана там три седмици. Тогава Иля Велчев написа тези уникални стихове и така темата от филма се превърна в песен. С този кавър не целя да предизвиквам фурор или да вдигам шум около моята особа. Исках аранжиментът да има водеща роля и смятам, че поне за себе си го постигнах. Все пак това е кавър и не е задължително всички да го харесат. Благодаря на Антония, на Цветан Недялков, който изсвири перфектни китари, на барабаниста Теодор Янков, благодарение, на когото аранжиментът ми прозвуча така, както си го представях“. Самата Антония Маркова признава, че няма претенциите да се състезава и да бъде сравнявана с „единствената и неповторима Лили Иванова“. Отзивите в социалните мрежи не закъсняха. Феновете на Митко Щерев пишат, че са супер изненадани – не очаквали, че друг - освен Лили Иванова, може да наелектризира публиката с „Осъдени души“.   

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай