Мъгли до обяд, а после...

Сняг ще вали в планините и южните квартали на София

Мъгли до обяд, а после... | StandartNews.com

Над по-голямата част от страната облачността ще се задържи значителна в днешния неделен ден, а в равнините и низините до обяд ще остане  мъгливо.

Временни разкъсвания на облачността до слънчево се очакват над югозападните и планински райони в следобедните часове. Над останалата част от България ще се задържи облачно. Късно вечерта срещу понеделник очакваме в крайните югозападни и северозападни райони да  завали дъжд, прогнозират от MeteoBalknas. Ще духа слаб до умерен и предимно южен вятър. Максималните температури ще са между 6° и 11°.

В планините след обяд ще преобладава слънчево време. По-съществена промяна на времето  очакваме късно вечерта. Тогава от югозапад ще започне увеличение на облачността и ще завали сняг. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, а на 2000 метра - около 2°.

В София в сутрешните часове видимостта ще бъде намалена, а през деня времето ще остане облачно. Минималните температури в столицата ще са между 3 и 5 °C. Късно вечерта срещу понеделник се очакват и валежи от дъжд, а по високите южни квартали с надморска височина от 750-900 метра дъждът ще премине в сняг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай