Метеорит падна в Измир. Сбъдва ли се пророчество?

Зачестилите метеорити върнаха старо индианско предание

Метеорит падна в Измир. Сбъдва ли се пророчество? | StandartNews.com

Пет дни след като в небето над Норвегия избухна метеорит и ударната вълна от взрива отвори с трясък врати и прозорци из Осло и околността, Измир преживя подобно небесно шоу.

Малко след полунощ, в първия час на съботата, стотици турски граждани и курортисти заснеха падането на метеорит и пуснаха видео в социалните мрежи. Местните хора пък разказаха, че веднага след  това са чули оглушителен звук, подобен на взрив.      .

Официална информация на турските власти няма, затова и предположенията са различни.

Едни твърдят, че огненият небесен знак е част от най-големия годишен звездопад Персеидите. Мощният метеорен поток минава през Земята тази година между 17 юли и 24 август, а пикът на падащите звезди ще е в нощта между 12 и 13 август.

Подобно на повечето метеорни потоци, Персеидите са се образували от остатъци от кометна "опашка". Приближавайки се до Слънцето, кометите се нагряват, разпръсквайки малки частици лед и прах в междупланетното пространство, които под влияние на слънчевия вятър се движат от центъра на Слънчевата система, а  отломките се врязват в горната атмосфера на Земята с около 210 000 км в час и изгарят, присветвайки като звезди.

Всичко това обаче не се напасва със зловещия шум, съпъстващ падането на метеорита в Турция, за който някои от местните хора твърдят, че им напомнял тътена при земетресение. Затова и по-вероятна е втората версия, а именно - паднал е метероит.

Дирята от него прибави нов цвят в небето над Турция, изпълнено с дим от пожарите, които от дни опустошават цели региони в страната. Затова и толкова много камери са записали обекта. 

Някои от по-младите са запазили доброто си настроение с постове, в които обясняват как по добре е звезди да падат от небето вместо пепел, но други, особено по-възрастните, са доста уплашени. Те твърдят, че падането на метеорит е лоша поличба, защото вещае бъдещи бедствия за страната.

Дали обаче повод за притеснение имат само местните в Измир?

Ванга не веднъж е обръщала внимание, че метеорният поток предсказва промяна в живота, а зачестяването на подобно събитие води след себе си глобална катастрофа на Земята.

Поне 3 метеорита са паднали в Земята само през последните няколко месеца. Преди Измир и Осло, небесното тяло освети мексиканския град Монтерей, а след време там извадиха огромно парче, забито в земята. Такова насищане се случва за първи път след 2013 година, когато един от падналите метеорити се оказа и най-големия, намерен досега - Челябинския, с диаметър от 17 метра.   

Самые известные метеориты, упавшие на Землю Метеорит, Наука, Космос, Длиннопост

Преданията за началото на края на света заради метеоритите ги има във всички краища на света, но получиха най-мощна сила след озвучаване на старо индианско пророчество, че Земята ще претърпи апокалиптични промени 10 зими след Нощта на кървящите  звезди. Един от последните знаци, които апахите са получили от Твореца на света, е че когато всички видим кръвта на звездите, няма да има връщане назад нито във физическия смисъл, нито в духовния живот.

Индианците тълкували тези кървящи звезди като дирята, която метеорите остават в небето.

Откровенията на най-известния шаман са засекретени в библиотеката на Амариканския конгрес Все още никой не ги взима на сериозно, но е факт, че много от тях вече са се сбъднали. Сред тях са пророчествата за идването на болестта СПИН и африканската суша, от която измират хиляди деца. От 2010 година индианските "брътвежи" вече не предизвикваха само усмивки след екологичната катастрофа в мексиканския залив, описана от шамана - Невидимия вълк, сто години по-рано

Според него Кървящите звезди  са символ на края на егоцентричната човешка цивилизация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай