Меркурий стана ретрограден, много губят, но някой печели

Какво е забранено да правим до 4 февруари и какво е задължително

Меркурий стана ретрограден, много губят, но някой печели | StandartNews.com
  • Следващите 20 дни забавете темповете, ако искате да не загубите приятели и пари
  • Какво е забранено да правим до 4 февруари и какво е задължително

 

Имате ли грандиозни планове за нови проекти, които нямате търпение да осъществите? Очаквате ли обаждане за по- доходна работа? Оглеждате ли сайтовете за телефони, коли и апартаменти? Планирате ли почивка на любимо място през зимата? Отложете тези мечти за след 3 февруари, защото от днес Меркурий е ретрограден. Това не означава, че непременно в този период всичко ще ви върви накриво. Но е сигурно, че какво и да направите от тези неща, ще се случва много по-бавно от очакваното, с много ядове и с разходи, които съществено е различават от предвидените.

Меркурий, макар да не е най-силната планета, действа пряко върху най- центото на човека - ума. Забавя интелекта, разсейва съзнанието. Намалената умствена активност често става жертва на измами и провокации, кавги и неразбории. Планетата въздейства и върху комуникациите, затова рисковете при работа с документи, покупко-продажби, делови пътувания и ваканционни пътешествия са много големи. Доказано във времето е, че в този период техниката се чупи най-бързо, полетите се забавят, резервациите се объркват, а сделките се провалят.

Финансовите щети по време на ретроградността ще бъдат по-големи от обичайното. Защото на заден ход са още две планети. До 29 януари ще е обърната посоката на Венера, която освен емоционалните въпроси, пряко отражение има и по финансовите. До 18 янури ретрограден продължава да е и Уран, което предполага да сте изключително внимателни с партньорите, конфликти и раздори може да възникнат и по най-маловажнитеми.

Какво не трябва да планирате до началото на фавруари

Търсенето на рябота трябва да отложите за февруари. Деловите преговори трябва да се сведат до минимум, както и съвещанията. Рисковано е през този период да се вкарвате жалби в съда или давате напразни обещания на приятели, свързани с пари.

Ограничете пътуванията и имйте едно наум, че неприятни изненади може да има по всяко време.

Не влизайте в конфликти, защото те могат да имат неочаквани неприятни последици. Внимавайте какво говорите, защото думите могат да бъдат използвани срещу вас. Избягвайте конфронтациите и се стремете към компромис и с най-големите врагове.

Не теглете големи кредити, не купувайте цифрова техника, възможно е да е дефектна. Сделка с автомобили може да се окаже доста неизгодна за вас - и като цена, и като качество.

Какво трябва да се прави по време на ретроградния Меркурий?

Искате ли да се сте от малкото хора, които излизат от този период по-силни и подготвени за следващия? Тогава не изпадайте в депресия и суеверия, а използвайте пълноценно момента.

Направете си стратегически план. Анализирайте живота си, най-вече с това, което се занимавате. Разположението на планетите е особено подходящо, за да посегнете към брадясали проблеми, които досега така и не намерихте време да им обърнете внимание. Е, сега на спокойствие може да ги решите. Това ще ви създаде чувство на допълнителна увереност в себе си.

Време е да подредите отношенията не само в работата, но най-вече вкъщи. Изхвърлете старите дрехи, отървете се от ненужните документи. Погледнете тази част от дома, която е най-разхвърляна и досега сте я подминавали. Седнете на компютъра и почистете пощата от всевъзможните никому ненужни файлове. Прегледайте профила си и вижте кое е излишно, надникнете в снимките и вижте кои ви носят повече тъга отколкото радост. Освободете се от тях.

Почистете ненужните контакти в телефона. Ако обаче стигнете до име, с което отдавна изкате да възобновите отношенията, това е точното време. Меркурий ще ви даде пореден шанс за това.

Не стадайте, че повишението или новата работа се отлага. Сега е златното време да поосвежите знанията си. Прочетете си работните бележки, които дори сте забравили от емоции и работа в последните месеци, започнете дори най-елементария онлайн курс за езика, който отдавна искате да научите.

Не се крийте по домовете заради пандемията, а използвайте повече време да мислите как да направите живота си по-здравословен. Периодът е подходящ за лечение на дълго отлагано заболяване или за изследвания, който от години не смеете да си пуснете.

Най-важното е да прекарвате повече време насаме със себе си

Правете планове за бъдещето, но и се грижете за собствения си комфорт в настоящето. Наблегнете на дишането, на малките упражнения, които си връщат силите за деня. Вечерно време не заспивайте пред телевизора. Помислете си за грешките, които знаете, че ви пречат и искате отдавна да поправите. И не обвинявайте ретроградния Меркурей за неуспехите си. Това е време, което се дава, за да си направим план как никога повече да не ги повтаряме.

Така че, след 5 месеца - на 10 май, когато Меркурий тръгне отново назад, да ни е много по-леко.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай