Марк Зукърбърг – най-богат под 40

Китайски институт пусна Топ 9 на милиардерите в тази възрастова категория

Марк Зукърбърг – най-богат под 40 | StandartNews.com

Експерти от китайския изследователски институт Hurun тиражираха своя рейтинг за милиардерите под 40, спечелили богатството си напълно самостоятелно. За пета поредна година начело е главата на Фейсбук Марк Зукърбърг. В класацията влизат 53 души от цял свят – със 7 повече в сравнение със списъка на 2019-а.

1. Марк Зукърбърг – един от създателите на Фейсбук и лидер на социалната мрежа. Неговото състояние е 84 милиарда долара.

2. Хуан Чжен – CEO на Pinduoduo, компания, която предоставя платформи за онлайн търговия. Той е притежател на 18 милиарда в зелено.

3. Чжан Имин – 13, 8 милиарда. Основател и CEO на ByteDance, компанията, притежаваща видео приложението TikTok.

4. Дъстин Московиц – един от основателите на Фейсбук, собственик на 7,6% от акциите на корпорацията, състоянието му е 13,4 милиарда.

5. Едуардо Саверин – владее 5% от акциите на Фейсбук, има 12, 2 милиарда. От 2009-а постоянно живее в Сингапур, гражданин е на Бразилия. 

6. Чжан Бансин - 10,4 милиарда. Той е основател на TAL – компанията лидер в пазара на частното образование в Китай. Тя организира училища дори и за 2-годишни, а неотдавна пусна приложения, чрез които преподавателите по всяко време могат да общуват с учениците си.   

7. Скот Фаркухар и Майк Кенън-Брукс, които са с по 9, 6 милиарда. Съучредители са на фирмата Atlassian, която разработва софтуер. И двамата живеят в Австралия.

8. Ван Тао от Китай – 6, 8 милиарда. Създател на корпорацията DJI, която се занимава с производство на дронове. 

9. Джо Гебиа, Брайън Чески и Нейтън Блечарзик – всеки от тях има по 4, 7 милиарда. И тримата живеят в САЩ, и тримата са от основателите и главните стратези на компанията Airbnb – онлайн платформа за наемане жилища из целия свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай