Магнитни бури през септември. За какво да внимаваме?

Съветът на лекарите е напълно да се откажете от физическата работа, спорта и тежката умствена работа

Магнитни бури през септември. За какво да внимаваме? | StandartNews.com

През септември ни очакват 2 магнитни бури, но те ще бъдат изключително силни, като първата ще дойде само след седмица на 6 септември. Поне това е прогнозата на учените за начало на потока от слънчева светлина, който ще достигне до планетата ни.

Тези бури се отразяват изключително негативно влияние върху здравето хората с хипертония, както и при тези със заболявания на сърцето и кръвоносните съдове. Хората, претърпели инсулт или инфаркт, трябва да бъдат особено внимателни на този ден.

Втората магнитна буря се очаква на 26 септември, тя ще бъде дори по-мощна от предишната, така че геомагнитното смущение може да има изключително негативен ефект върху благосъстоянието дори на здрави хора.

Съветът на лекарите е напълно да се откажете от физическата работа, спорта и тежката умствена работа, пише "Марица".

Хората, които са особено чувствителни към подобни явления, е добре предварително да си набавят всички необходими лекарства, пише actualno.com. Също така е важно през тези дни да се въздържате от лошите навици и да заложите на консумацията на по-лека храна.

Периодът е подходящ за медитация и преосмисляне на живота. Но в никакъв случай не се фокусирайте върху провалите и неуспехите в миналото. Това ще ви помогне да преминете по-леко през тези негативни явления. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай