Мафалда на царя се учи да върти баница

Внучката на Симеон Сакскобургготски обожавала нашенските козунаци

Мафалда на царя се учи да върти баница | StandartNews.com

Мафалда – внучката на Симеон Сакскобургготски и Маргарита Гомес Асебо, много иска да усвои изкуството на баницата, призна самата тя в „Събуди се“.  Дъщерята на Кирил Преславски и Росарио Надал споделя още, че е влюбена и в нашенските козунаци, а когато готви, винаги си пуска автентичен фолклор от родината на дядо си Симеон. За първи път чува божествените звуци в народната ни музика, когато баща й я води на концерт в Лондон. После постоянно слуша изпълненията на „Мистерията на българските гласове“ и ансамбъл „Филип Кутев“.      

Мафалда започва да се вълнува от музика, когато баба й по майчина линия й купува пиано. Оттогава и досега не е спряла - има издадени сингли и албум, гастролира в елитни арт клубове в Лондон, Мадрид и Ню Йорк. Тя беше звездата зад микрофона и на сватбата на дъщерята на най-богатия европеец Амансио Ортега - Марта Ортега, която се омъжи за Царлос Торета, син на дизайнера Роберто Торета.  

Възпитаничката на престижния колеж „Бъркли“ в Бостън е не само певица, но и композитор, като често краси кориците и на списания. Неслучайно хитовете й звучат на живо, докато Майкъл Корс показва една от колекциите си в Лондон.       

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай