Любовта и зодиите

Страстта не признава небесните знаци

Любовта и зодиите | StandartNews.com

Има ли закономерности в любовните изяви на хората от една и съща зодия? В някои случаи – да, в други – не: защото чувствата не признават ограниченията на астрологията или нумерологията. Но все пак можем да потърсим общото в поведението и реакциите на родените под един и същи знак и с малко думи да дефинираме понятието им за любов.  

Овен: Като пожар

Овните не се страхуват от приключения и експерименти, каквото и да им струват те. Те по традиция се хвърлят в любовта и са готови да изгорят в нея, стига срещу тях да има достоен противник. Буквално са ненаситни, става ли дума за чувства - страстни любовници, които са способни да възпламенят дори най-колебаещия се партньор.

Телец: Като тест

Телците обичат до край, но след умопомрачителен тест – кандидатът за тяхното сърце и легло трябва да докаже вярност, любов, отдаденост, отзивчивост, преданост...  Ако решат, че той е покрил норматива, го допускат край себе си. Но не оправдае ли очакванията, свършено е с него. Всичко това се случва, защото Телците се страхуват от любовни мъки и неволи и дори са готови да преглътнат чувствата си.

Близнаци: Като загадка

Близнаците обожават историите с неочакван край, общуването и веселбите. Каквото и да става, не се страхуват от разнообразието в любовта. Затова често избягват дълготрайни връзки. Ако няма екшън и адреналин, напускат арената на страстите.

Рак: Като уют

Раците искат спокойствие, сигурност, уют в семейното огнище. Те са домошари и затова е важно да са убедени в топлотата и обичта на другите, макар че понякога най-нахално решават, че могат да им спестят собственото си внимание. Понякога са балансирани в любовта си, друг път са вулканични в реакциите си.

Лъв: Като надмощие  

Лъвът винаги иска да е център на вниманието. А това почти сигурно означава само едно: надмощие над партньора. Няма лошо, защото при него то се изразява в покровителство и закрила. Лошото става, когато се стига до инстинкта му на собственик. Лъвът – като цар на джунглата, желае да бъде обожествяван от половинката си – и не само. Но пък е и достатъчно благороден, за да отвърне със същото.  

Дева: Като твърде лично

Девите, които вечно анализират и пресмятат, нямат време за губене в любовни излияния. Критични към себе си и към другите, рядко признават грешките си – особено в любовта. Вместо прегръдки и целувки, те предлагат ирония и забележки. Това, естествено, води до разминавания в любовното статукто.  

Везни: Като излизане от кожата

Везните ценят красотата, естетиката, баланса в поведението. Държат на добротата, защото винаги са склонни да помогнат. Но не винаги могат да изразят любовта си – често са толкова сдържани, че сами започват да се чудят има ли страст или няма.

Скорпион: Като битка

Скорпионите са смели и безстрашни - хвърлят се в любовта като в битка. И едва когато загубят или спечелят сражението, започват да се чудят дали е имало смисъл от усилията им.

На моменти дори задушават партньора си и почти винаги демонстрират притежание.

Стрелец: Като познание

Стрелците са ярки, позитивни, изпълнени с оптимизъм. Те са страстни и обичат да дават любов. Най-щастливи са, когато получават обич и похвали. Срещу това се раздават до край.

Козирог: Като мисия

Козирозите са строги с половинката си, но ако се влюбят, инвестират цялата си енергия в успешната връзка – за да са сигурни, че тя е завинаги. Когато се успокоят, започват да стават по-лениви в старанието си.  

Водолей: Като изненада

Водолеите се носят из облаците, но често не разбират, че любовта им е дошла на крака и очаква адекватност. Затова понякога изглеждат като цапнати с мокър парцал по главата. Когато са влюбени, се държат като шутовете в тъпите американски уж любовни комедии.

Риби: Като преданост

Рибите винаги мислят за другите. Толкова силно се отдават на партньора си, че забравят за себе си - докато не се събуди нагласата им за страдание и депресия. И тогава започват да искат от другия това, което според тях е най-важното във връзката.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай