Любимите десерти на британското кралско семейство

Кралица Елизабет ІІ обожава бисквитената шоколадова торта

Любимите десерти на британското кралско семейство | StandartNews.com

Бисквитена шоколадова торта, приготвяна по специален начин, е любимият десерт на кралица Елизабет ІІ. Тя обожава този сладкиш, който е едно от малкото изкушения, принуждаващи я понякога да нарушава здравословната си диета.

Също като нея и внукът й принц Уилям е влюбен в тази торта, която майка му, принцеса Даяна, приготвяла сама за него и брат му Хари, когато били малки. Освен шоколадовата бисквитена торта, Уилям с удоволствие си похапва и карамелен пудинг и карамелен бананов кекс.

Брат му, принц Чарлз обаче не е голям фен на сладкишите. Негово любимо хоби е градинарството, а любим десерт са плодовете, набрани в неговата овощна градина.
Десертът, който принц Хари обича още от детството си, е карамелен бананов кекс. Освен него, той харесва всички десерти, които имат бананов вкус. Като дете редовно е похапвал бананова плодова пита и бананов сладолед.

Кейт Мидълтън пък обажава карамеления пудинг, който е истинска калорична бомба. Той е типичен английски десерт със смокини или фурми, меласа и карамел.

Любимият десерт на Меган Маркъл е ... виното, с което, откакто стана част от кралското семейство, все по-рядко си позволява да се черпи. Меган не веднъж е признавала, че обожава виното и без да се замисли, би разменила шоколадовия десерт за чаша прекрасно червено вино. Предпочитаният й избор е Тинянело, което се прави в Тоскана и е микс от сортовете Санджовезе & Каберне Совиньон & Каберне Фран.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай