L'ORÉAL с две нови революционни технологии за боядисване на коса 

Отличени са с награда за най-впечатляващи иновации на CES 2022

L'ORÉAL с две нови революционни технологии за боядисване на коса  | StandartNews.com
  • Отличени с награда за най-впечатляващи иновации на CES 2022, двата нови продукта ще подобрят потребителското изживяване при боядисване на коса у дома и в салона

L'Oréal Group, водещата козметична компания, представи Colorsonic и Coloright – две уникали технологични иновации в областта на красотата, които ще променят изцяло категорията „боядисване на коса“. Colorsonic е леко, преносимо устройство, което използва иновативен процес за смесване на боята за коса без цапане, като осигурява нейното равномерно нанасяне и трайни резултати при боядисване в домашни условия. Coloright е свързана с изкуствен интелект система за боядисване на коса за стилисти в салони. Тя включва функция за виртуален тест, която помага за проектиране на желаните нюанси, и алгоритъм, който позволява получаване на желания уникален цвят на косата сред избор от над 1500 възможности за персонализирани нюанси. И двете иновации бяха представено на CES 2022, водещата световна конференция за потребителски технологии.

L'Oréal има най-голям опит в сферата на боядисване на коса, тъй като тя е компанията, която преди повече от 100 години, изобрети първата в света безопасна синтетична формула за боядисване на коса – така, давайки началото на индустрия със стойност към днешна дата от над 10 милиарда долара. Днес, един век по-късно, компанията отново затвърждава лидерството си в боядисването на коса, представяйки две революционни иновации с прецизни формули и задвижвани от най-съвременни технологии, които ще трансформират индустрията.

„Дългогодишният ни опит и лидерство в областта на боядисването на коса позволи на нашите изследователи, специалисти по данни и технически инженери напълно да преосмислят и променят потребителското преживаване при боядисването на коса:

- както вкъщи с Colorsonic – уникално устройство за многократна употреба от крайния потребител и позволяващо прецизен резултат у дома,

- така и за фризьорите с Coloright – най-персонализираното и усъвършенствано преживяване във фризьорските салони за постигане на желани резултати навсякъде по света.

Лидерството на L'Oréal в областта на BeautyTech ни дава възможност да разширяваме границите на научните технологии и да създаваме нови, по-персонализирани, приобщаващи и устойчиви преживявания в областта на красотата“, заяви Барбара Лавернос, заместник главен изпълнителен директор, отговарящ за научните изследвания, иновациите и технологиите в L'Oréal Group.

Когато пандемията COVID-19 доведе до временното затваряне на много салони, пазарът на домашните бои за коса нарасна с 6%. През това време потребителите се сблъскаха с предизвикателствата на процеса на домашно боядисване (почти непроменян от десетилетия), а именно цапането с боя и трудностите при нейното нанасяне на труднодостъпни места.

Разработен в отговор на тези потребителски нужди и усъвършенстван в продължение на пет години, уредът Colorsonic използва специален смесващ механизъм за комбиниране на точно определено количество оксидант (проявител) и формула за създаване на боя за коса. След това устройството дозира точната доза боя за коса и я нанася върху косата чрез осцилираща дюза с косъмчета, които се движат зигзагообразно, за да я разпределят равномерно върху косата. Пет са стъпките за употреба:

1. Изберете цвят за коса от 40 нюанса на уебсайта на Colorsonic. Комплектът за боядисване на коса без амоняк се доставя удобно директно до дома ви.

2. Заредете касетата с цвят в устройството за смесване на цветовете. Формулата с боята и проявителят се съхраняват отделно, докато устройството не се включи, което е важен компонент за запазване на цвета и неговата свежест.

3. Разрешете косата с устройството от корените до краищата за равномерно нанасяне на цвета. Осцилиращата дюза, тествана стриктно за предотвратяване на изтичане, пренасищане и капене, се движи 300 пъти в минута, за да покрие ефективно косата бързо. Включена е и приставка за тези с дълга коса (с дължина до раменете или повече).

4. Изчакайте 30 минути. След това изплакнете, оформете прическата и готово.

5. Извадете касетата от устройството и съхранявайте останалата боя, за да можете лесно да нанесете още от нея по всяко време. Системата на касетите позволява на Colorsonic да съхранява останалия цвят за последващо боядисване и покриване на сивите коси.

„След години на изследвания и разработки сме развълнувани да представим технологии, които ще модернизират изживяването на милиони хора по света, които боядисват косата си у дома или в салона“, коментира Гив Балух, глобален ръководител на технологичния инкубатор за изследвания и иновации в L'Oréal. „Стремим се да извисяваме науката и технологиите до нови висоти, за да решаваме ключови, дългогодишни проблеми за потребителите, а Colorsonic е чудесен пример за това.“

Представянето на Colorsonic е продължение на ангажимента на L'Oréal да предоставя изключителни персонализирани козметични преживявания, основани на устойчивостта. Характеристиките, които отразяват този ангажимент, включват:

- Рециклируема пластмаса: Colorsonic е устройство за многократна употреба с рециклируема касета, която използва по-малко пластмаса на едно приложение в сравнение с домашната боя за коса.

- Ръкавици за многократна употреба: Обикновената боя за коса включва ръкавици за еднократна употреба във всяка кутия. Colorsonic заменя ръкавиците за еднократна употреба с ръкавици, които могат да се използват многократно до 10 пъти и са с висока степен на защита.

- Намалено опаковане при доставка: Устройството Colorsonic и цветните касети се доставят в сертифицирани хартиени опаковки, които могат да се рециклират.

L'Oréal планира да пусне Colorsonic на пазара първо за потребителите в САЩ в началото на 2023 г.

В допълнение към преобразяването на домашното изживяване при боядисване на коса с Colorsonic, L'Oréal представи и следващата еволюция при боядисване на коса в салон. Coloright е свързана с изкуствен интелект система за боядисване на коса за стилисти в салони, която създава персонализиран цвят на косата по заявка. Тя поставя иновациите в ръцете на професионалните колористи и персонализира изживяването при боядисване на коса в салона, а нейният патентован алгоритъм позволява  постигането на по-прецизни цветове от всякога.

Машината Coloright разполага с четец, който анализира косата на клиента, измервайки факторите, които влияят върху ефективността на боядисването, включително цвета на косата, процента на сивото, дължината и плътността, и диспенсър, който съдържа сухи топчета боя за коса, придружени от касети с базови кремове, проявители и разредители. Заедно тези дозиращи се компоненти създават персонализирана рецепта за боядисване на косата. Изключително прецизната машина дозира всички компоненти за получаване на точната формула, като Coloright прави възможно създаването на над 1500 персонализирани цвята боя за коса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай