Кралицата отнема титлите на херцозите Съсекс?

Букмейкъри залагат на развод между Хари и Меган – тя планирала раздяла, ако той откаже да я последва в Северна Америка

Кралицата отнема титлите на херцозите Съсекс? | StandartNews.com

Развод между Хари и Меган до 5 години прогнозират анализатори край Темза – още повече че прятелки на Маркъл твърдят, че самата тя планирала раздяла, ако принцът откаже да я последва в Северна Америка. При това – доста преди двамата да обявят, че се оттеглят от задълженията си на „старши членове“ на кралското семейство. Букмейъкъри в Щатите пък залагат, че Хари и жена му за 5 години ще станат милиардери, създавайки бизнес империя със собствената си марка Royal Sussex, макар че от Лондон ще им спуснат списък с „това - да, това - не“. И от двете страни на океана обаче очакват до дни Елизабет Втора да отнеме титлите на любимия си внук и непокорната му булка, въпреки че според американския генеалог Хари Бойд Робъртс екзотичната мис има синя кръв, тъй като прадядо на баща й е бил преподобният Уилям Скипър, потомък на Лионел, един от синовете на Едуард Трети. Но в историята на британската корона няма ненаказани бунтари. Ще запазят титлите си, докато не злоупотребят с тях за комерсиални цели – категорични са хората, които познават Елизабет Втора. Както се знае, съпрузите се отказаха от титла за сина им Арчи още при неговото раждане, обяснявайки, че искат нормално детство за него. Но да бъде отлъчен от двореца, ще е най-големият удар по чувствата на Хари в така наречения преходен период между династията и предполагаемата независимост. Какви са възможните сценарии за настоящето на младоженците? Най-опасните за Бъкингам варианти са два: Меган да напише книга за всичко, което я е сполетяло или се е канело да я сполети като височайша снаха или да започне да дава интервюта, на чиито фон скандалните откровения на Даяна от началото на 90-те ще изглеждат като момински глезотии. Защото бившата старлетка няма да се жалва от Хари - както свекърва й се оплакваше от мерака на Чарлз да бъде дамската превръзка на Камила, а вероятно директно ще обвинява първото семейство в расизъм и сексизъм. Вече се разчу, че „токсичната“ атмосфера в двореца била една от причините за оттеглянето. Джони Даймънд от ВВС не се колебае - цялата случка разкрива огромна пропаст между членовете на цялото семейство и тя е само катализатор.  Според Том Бредби – журналист и приятел на Уилям, язвителните забележки между братята са започнали още на сватбата на Хари и Меган. „Чух, че си разменят наистина неприятни реплики, но след това се опитаха да лекуват вече нанесените рани. Уилям се опити да се помири с Меган и Хари, но в един момент стана ясно, че са отишли твърде далеч и нещата са необратими“.  Тъщата на Хари подсоли манджата, като заяви, че Меган получава паник атаки и страда от безсъние, откакто живее като принцеса. Маркъл била в ужас, че Елизабет Втора няма да позволи Арчи да израсне като вегетарианец. „Когато порасне, сам ще реши какво да има в чинията му, но дотогава не бива да бъде лишаван от необходимите храни“, беше споменала единствено 92-годишната владетелка.

Вече се знае, че продуценти на водещи телевизионни канали наддават един през друг за изповедта на Меган. Опра Уинфри – видна гостенка на сватбата на Съсексови, е доста двусмислена по темата: „Никога не съм съветвала Меган за поведението й пред репортерите. Тя и Хари най-добре знаят какво им е нужно – могат да се грижат за себе си. Но аз ще одобря всяко тяхно решение“. Засега Маркъл предпочита да озвучава за Дисни, докато очаква оферта за роля в игрален филм. Според Daily Star е могла да прибере между 2 и 6 милиона долара, ако в навечерието на венчавката беше приела да снима отново в „Костюмари“. При предишните обстоятелства парите щяха да бъдат изхарчени за благотворителност. Междувременно продължават преговорите й за партньорство с „Живанши“, Стела Макартни и компанията за бижута Missoma. А какво ще прави Хари? Канадският политик Джон Хорган хвърли бомбата в ефира на ВВС: „Принцът е идеалният вариант за губернатор на Британска Колумбия“. И когато водещият го запита дали се шегува, получи отрицателен отговор.

Освен да тиражират бранда си, съпрузите могат чрез фондацията си да поддържат социално значими акции. Принцът работи за Invictus Games, а жена му е патрон на Националния театър и организацията Smart Works, с която вече пусна модна колекция за благотворителни цели. Да припомним, че  принцесите Евгения и Беатрис - дъщерите на разжалвания чичо Андрю, които по принцип не са „старши“ членове на Уиндзор и не са ангажирани с тежък монархически график, отдавна имат бизнес кариера – Евгения е директор в лондонския филиал на прочутата галерия за съвременно изкуство Hauser & Wirth, а сестра й е вицепрезидент на IT-компанията Afiniti в Ню Йорк.

По-малкият син на престолонаследника Чарлз и покойната Даяна обаче вече се разкъсва между фамилията и Меган. Самият факт, че медии и коментатори негласно тълкуват Меган като лидер в двойката, е достатъчно симптоматичен. Може би и заради това Чарлз засега е максимално сдържан в коментарите за Мегзит. Из Лондон се говори, че е единственият фен на Маркъл в двора. Това обаче няма да го препъне в бъдещите финансови отношения с по-малкия му син и снаха му. Край Темза са убедени, че бившият съпруг на Даяна като нищо ще искам наем от младото семейство, докато то е длъжно да живее в Лондон през буферния период, трасиращ пътя му към „свободата“.  „Чарлз не е от хората, които ще позволяват на когото и да било да оскърбява короната. И макар че самият той в различни моменти е определено разточителен, му харесва да се представя като скромен и разумен домакин. И през ум не му минава да захранва сметките на Хари и жена му с близо милон лири на година, докато те си гледат кефа по света“, твърди анонимен източник пред The Daily Beast. Защото „финансовата независимост“ на кралските внуци ще струва най-малко 750 000 лири за 12 месеца.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай