Ковид подлуди млада жена - разсъблича се и пие сапун

Към момента няма данни пациентката да е страдала от психични проблеми

Ковид подлуди млада жена - разсъблича се и пие сапун | StandartNews.com

Млада жена получи странни усложнения след прекаран COVID-19 в Доха. Тя се съблича гола на обществени места и пие течен сапун на корем, съобщава "Марица".

Към момента няма данни пациентката да е страдала от психични проблеми. Всички отклонения се отключили след прекарване на коронавирусната инфекция.

Жената е имала съвсем леки симптоми на заболяването, като дори не е приемана в болница. На четвъртия ден от карантината й е проявила странни симптоми, които са описани в статия в British Medical Journal.

Неин роднина разказва, че я намерил „превъзбудена, не можеше да заспи и не спираше да говори“. Жената говорила с хора, които не са били в стаята, затова приятелят й се притеснил, че халюцинира. При обаждане на роднините си заразената объркала имената им, а при ходене до магазина просто се съблякла гола на улицата.

Когато обаче изпила литър сапун, близките й решили да потърсят медицинска помощ. По-късно жената обяснила действията си пред психиатър с думите, че сапунът миришел приятно, затова го опитала и на вкус.

Няма данни близки и роднини на жената да са страдали от психични проблеми. Учени и лекари продължават да умуват над странния случай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай