Котката на Лагерфелд подлуди "Шанел"

Ашли Чудин създаде акаунта Choupette's Diary ("Дневник на Шупет") в Инстаграм през 2012 г. и страницата със снимки с харесвания от дизайнера и приятелите му набра 250 000 последователи

Котката на Лагерфелд подлуди "Шанел" | StandartNews.com

Създателката на страницата в Инстаграм на Шупет - любимата котка на покойния моден дизайнер Карл Лагерфелд, се опасява, че "Шанел" иска да получи контрол върху изявите на писаната в социалните мрежи, съобщи Контактмюзик.

Ашли Чудин създаде акаунта Choupette's Diary ("Дневник на Шупет") в Инстаграм през 2012 г. и страницата със снимки с харесвания от дизайнера и приятелите му набра 250 000 последователи. Това естествено доведе до сътрудничество на Шупет с марки като "Шу Уемура" и "Мелиса Шус".

В Инстаграм обаче се появи нов акаунт - @choupetteofficiel. Ашли Чудин подозира, че зад него стои новата собственичка на котката Франсоаз, която се грижи за нея от години. Миналата седмица от него оставиха коментар в дневника, че са единственият официален сайт. Малко след това се появи знак за авторско право на снимките в новия акаунт. Това означава, че никой друг, включително и Ашли Чудин, няма право да ги използва.

Специалисти коментират, че единственият изход за Ашли, която е подала заявление за регистрация на търговска марка, е да си вземе котка от същата порода, да я нарече Шупет и да публикува собствени снимки на блога си.

Вижте в галерията ни котката на Карл Лагерфелд, която покорява сърцата на милиони в социалните мрежи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай