Корейският „Паразит“ посяга към Оскарите

Лентата на Бонг Джуун-хоу може да стане първата в историята с победа в категорията за най-добър филм на Академията

Корейският „Паразит“ посяга към Оскарите | StandartNews.com

Корейският трилър на Бонг Джуун-хоу „Паразит“ стана първата чуждоезична продуцкия в историята на индустрията, която печели наградата на Гилдията на филмовите актьори за най-добър състав. Така лентата набира сериозна скорост за Оскарите и увеличава шансовете си да се превърне и в първата чуждоезична продукция с отличието за топ филм на Академията.

Хоакин Финикс и Рене Зелуегър продължават да трупат статуетки и прибраха поредните награди за главна роля за представянето си в „Жокера“ и „Джуди“. Брад Пит също отново бе награден за играта си в „Имало едно време в Холивуд“ и получи приза за най-добра поддържаща роля. При дамите триумфира Лора Дърн за „Брачна история“.

Легендата Робърт де Ниро бе почетен с наградата за цялостно творчество, която му беше връчена от Леонардо ди Каприо. 

„Короната“ на Нетфликс грабна приза за най-добър състав в драма, а „Невероятната мисис Мейзъл“ на Амазон спечели за топ състав в комедия.

Питър Динклидж („Игра на тронове“) стана актьор номер 1 в драма, а при дамите триумфира Дженифър Анистън („The Morning Show“). Тони Шалуб („Невероятната мисис Мейзъл“) стана топ актьор в комедия, а Фийби Уолър-Бридж („Fleabag“) – топ актриса. Сам Рокуел и Мишел Уилямс спечелиха за най-добри актьори в тв филм/минисериал за представянето си в „Fosse/Verdon“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай