Колко печелят звездите на концерт

Лили Иванова е абсолютният първенец с шестцифрена тарифа

Колко печелят звездите на концерт | StandartNews.com

С разхлабването на мерките се отприщи сезонът на концертите. Родните музиканти нямат търпение отново да се качат на сцената, а публиката тръпне в очакване да чуе любимите си гласове. Звездите останаха на сухо през последната пандемична година и изгубиха много приходи. Несъмнено сега всички ще се постараят да наваксат, тъй като феновете им със сигурност ще са готови да си платят щедро за билети за концерти, за да се позабавляват като в доброто старо време. Но кой колко прибира на родната сцена и кои са най-високо платените изпълнители у нас?

Лили Иванова все още е първенецът, пише "Марица". Независимо от условията, примата на родната естрада винаги осигурява шоу на най-високо ниво, затова не поема ангажименти за хонорари под 100 бона на концерт. Певицата има голям екип от около 25 души - музиканти, трима беквокали, танцьори, дори масажист. 

Васил Найденов е втори в класацията, макар и исканията му да са по-скромни, поне в сравнение с колежката му. Тарифата на Кеца е между 12 и 15 бона за концерт, при участие в клуб може да свали до 8000.

Любо Киров и Графа не изостават. Плевенчанинът, пробил с група "Те", прибира по 7-8 хиляди лева на участие. Владо Ампов също може да бъде спазарен за 6-7 хиляди. За 5 бона се съгласяват Криско, Орлин Павлов, Миро и дори Силвия Кацарова.

Георги Христов и Орлин Горанов обаче не свалят летвата. "Черно и бяло" и другите хитове на Жоро могат да бъдат чути за 8 бона. Същата сума изискват Хилда Казасян и Живко Петров. Някои пък са готови да дадат дори 10 хиляди за кадифения глас на Орлин Горанов. 

Михаела Филева пее срещу 4000 лева, но за 2 бона биха се съгласили нейните по-възрастни колежки Марги Хранова и Нели Рангелова.

Ицо Хазарта и "Ъпсурт" са перфектната комбинация за купон срещу 9000 лева, когато редят рими от албумите и на Ицо, и на групата. Иначе само фронтменът иска 5000 лева. Групата пък може да забива старите хитове за същата сума.

"Фондацията" на Маричков и Дони са лидерът по хонорар в рока. Сборната формация на звездите взема чисто между 12 и 15 000 лева на забиване. Плътно зад тях е друга група с участието на Иван Лечев - "Обичайните заподозрени", разбира се, със Стефан Вълдобрев. Те правят гарантиран купон за 10 000. За по около 6 бона ще опъват жици класиците от БТР, "Сигнал" или "Ахат". 5000 лева искат групи като "Джереми" или "Остава". Около 3 бона е цената на безкомпромисните музиканти от "Диана Експрес". Толкова иска и бившият им вокал Георги Станчев, когато си е в България.

Ромски славеи предвождат чалга армадата при хонорарите. Шампионът е Азис, който не пада под 10 бона, даже редовно вдига до 13. Зад него са Фики Стораро и Софи Маринова, които са съгласни "само" на 10 000 лева. Не се дава и бащата на Фики - Тони Стораро, чиято тарифа е 8000 лева. Толкова вървят сексбомбите Преслава или Галена. Постоянните изяви на Андреа в социалните мрежи осигуряват цена от 4000 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай