Колко милиона изкушиха Киану да се върне в "Матрицата"

Актьорът се завръща към емблематичната си роля на Нео

Колко милиона изкушиха Киану да се върне в "Матрицата" | StandartNews.com

Киану Рийвс се завръща към емблематичната си роля на Нео в "Матрицата: Възкресение" в кината от днес и по HBO Max. Разкрита е заплатата му за свършената работа. Според "Variety" 57-годишният Рийвс е спечелил между 12 и 14 милиона долара като основна заплата за новата част от поредицата. Тази цифра е само с няколко милиона повече от 10-те милиона долара хонорар, който Рийвс е спечелил за "Матрицата" от 1999 г.

Колко ще са допълнителните приходи за Рийвс ще стане ясно след представянето на филма в кината. В репортаж на ABC през 2006 г. беше съобщено, че Рийвс е спечелил допълнителни 25 милиона долара от първия филм. Тогава продукцията натрупа 171,4 милиона долара в страната и 466,6 милиона долара в световен мащаб след премиерата си, а беше създадена със сравнително скромния бюджет от 63 милиона долара.

Успехът на филма доведе до заснемането на още две продължения от братята-сестри Уашовски - тогава Лари и Анди, сега Лана и Лили. Те направиха почти двете части едновременно," The Matrix Reloaded" и "The Matrix Revolultions". Хонорарът на Рийвс за тях не беше разкрит, но според "Celebrity Net Worth" той е спечелил над 120 милиона долара бонуси от двете продължения, пише "Дир".

Като се има предвид огромния успех на франчайза, основната заплата на Рийвс за "Матрицата: Възкресение" изглежда изненадващо ниска, но може така той да е решил да подпомогне бюджета на продукцията, както го е правил и други пъти. Говори се, че Рийвс се съгласил да получи по-малък хонорар за "Адвокатът на дявола" и "Заместниците" с милиони долари, за да могат да си позволят продуцентите да наемат и другите негови колеги, които участват в тях. Ал Пачино в "Адвоката на дявола" и Джийн Хекман в "Заместниците".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай