Кога яйцата стават вредни?

При консумацията на така популярната храна трябва да се спазват някои правила

Кога яйцата стават вредни? | StandartNews.com

В храненето комбинирането на различни храни е от основна важност, а това често е тема на спорове между изследователи-диетолози. Много от тях казват, че неправилното смесване на храни може да доведе не само до дискомфорт след ядене, но и до дългосрочни проблеми със здравето.

Една от най-често използваните храни в световен мащаб са яйцата, и въпреки че вариантите за приготвянето им са безброй, при консумацията им също трябва да се спазват някои правила.

1. Не яжте яйца едновременно с плодове - това може да доведе до неприятни симптоми от червата, до диария. За да избегнете усещане за тежест, най-добре е яйцата да не се смесват с други богати на протеини храни.

2. За спокойствие на храносмилателната система, не се препоръчва ядене на яйца с ориз.

3. Полезните мастни киселини се усвояват слабо с яйцата. Следователно, за да получите максимална полза, не трябва да използвате зехтин, авокадо и мазни риби, които са източниците на тези хранителни вещества с яйца.

4. По същата причина не яжте яйца с картофи. Полезните вещества в тези продукти се усвояват по-добре, ако ги ядете на различни хранения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай