Кога и как да посрещнете годината на тигъра?

Тъй като годината преминава под знака на водата, смята се, че ще донесе късмет и здраве

Кога и как да посрещнете годината на тигъра? | StandartNews.com

По правилата на китайския зодиак 2022 г. ще е годината на Черния воден тигър. Той е третото животно в китайската зодиакална система, тъй като трети след дракона и вола успява да прекоси великата река Яндзъ. Императорът много искал в състезанието да участва голяма котка, но лъвът се оказал с твърде буен нрав, докато тигърът проявявал повече спокойствие и мъдрост, пише Flagman.bg.

Всъщност в китайската култура и митология не лъвът, а тигърът се смята за краля на всички животни.

Животното се приема за символ на сила, смелост и способност да отблъсква всички неприятности. Тигърът се смята и за създание, което има неизчерпаема жажда за знания и неутолимо любопитство, олицетворение на енергичността и предприемчивостта.

Празненствата по посрещането на китайската Нова година, разбира се, не започват на 31 декември, а на 1 февруари с така наречения Пролетен фестивал. Тъй като всеки знак от китайския зодиак съответства и на стихия, както и на земен елемент, 2022-ра ще мине под знака на водата и на дървото.

Хората, родени в година на тигъра, се приема, че имат сходни качества - упорити, пробивни, амбициозни и енергични са. Сред знаменитостите, които са Тигър според китайския зодиак, са Леонардо ди Каприо, Беър Грилс, Лейди Гага, Джей Лено и Меган Фокс.

Тъй като годината преминава под знака на водата, смята се, че тя ще донесе късмет и здраве.

Цветовете, които ще носят успех, са най-вече синьо и зелено, защото се свързват с водата, а елементът дърво не може без нея. Сред най-късметлийските цифри пък ще са 1, 3 и 7. Обратно, бялото може да донесе нещастие, както и цифрите 4 и 9.

Добре е също така годината да се посрещне с ястия, които биха допаднали на самия тигър - месо, риба, питателни храни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай