Киану Рийвс разкри защо се е върнал в „Матрицата“

Актьорът се е впечатлил от сценария

Киану Рийвс разкри защо се е върнал в „Матрицата“ | StandartNews.com

Киану Рийвс разкри защо е приел поканата да се завърне в култовата си роля на Нео от „Матрицата“ за новото продължение на поредицата. Актьорът споделя пред списание „Empire“, че се е впечатлил от сценария на Лана Уашовски.

„Уникален е. Историята е прекрасна и наистина ме трогна. Само заради това се съгласих“, коментира Рийвс. „Невероятно е отново да работя с Лана. Сценарият й е много специален и мисля, че има какво да каже и може да се извадят поуки от него“, допълва Киану.

Колежката му Кери-Ан Мос, която се завръща в ролята на Тринити, споделя, че никога не е мислила, че ще има ново продължение.

„Не го очаквах, защото никога не вярвах да се случи. Когато ми представиха историята в детайли и усетих усилията, вложени в сценария, си казах: „Това е истински подарък“. Много беше вълнуващо“, коментира актрисата.

Подробностите около сценария на дългоочакваното продължение все още се пазят в тайна. Снимките на филма ще бъдат удължени с 8 седмици заради пандемията от коронавирус и за сега премиерата на филма е насрочена за лятото на 2021-а.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай