Хари тъжи за армията

Херцогът иска да запази позицията си на генерал-капитан на кралската пехота

Хари тъжи за армията | StandartNews.com

Принц Хари тъжи за армията и иска да запази позицията си на генерал-капитан на кралската пехота. Анонимен източник, бивш войник от игрите „Invictus“, разкри пред The Mirror за свой разговор проведен с херцога наскоро.

„Обсъждахме игрите. Проявих уважение и не го разпитах за новия му живот. Единствено каза, че работата му в кралската пехота много му липсва и би искал да се завърне в армията някой ден“, твърди източникът.

След като Хари и Меган обявиха решението си да се оттеглят от монархията, от Бъкингам съобщиха, че принцът ще трябва да се откаже от всички официални военни назначения, включително и титлата на генерал-капитан, която той получи от баба си през декември 2017-а.

Но може и да има надежда за херцога. Твърди се, че баба му Елизабет II му е предложила „изпитателен срок“ за връщане към любимата му позиция в армията догодина. От Бъкингам обаче отказаха да коментират по темата.

В отсъствието на Хари, принцеса Ан пое неговите задължения. Така тя стана първата в историята жена генерал-капитан. Освен това Ан е главен комендант на кралския флот и е свързана с 65 военни организации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай