Хари попари американците

Принцът нарече Първата поправка "лудост"

Хари попари американците | StandartNews.com

Принц Хари успя да вбеси и американците, като нарече Първата поправка "лудост". Цитатът е извадка от поредното бомбастично интервю, което принцът даде за американските медии. Той гостува в подкаста на Дакс Шепърд и разкритикува един от основополагащите принципи в Америка.

Малко по-късно Хари призна, че всъщност не разбира Първата поправка. По същество тя защитава свободата на словото, правото за изповядването на различни религии, правото на хората да се събират мирно и да подават петиции пред правителството.

"Имам толкова неща да кажа срещу Първата поправка, тъй като донякъде я разбирам, но всъщност тя е лудост. Темата е дълга и аз не я разбирам, защото съм много кратко време тук, но можеш да намериш слабо място във всичко", казва принцът в подкаста.

След противоречивото изказване Twitter се наводни с критики срещу Хари. "E, тук в Америка, той има право да казва глупави неща", "Хей, прибирай се. Ние водихме война, за да се отървем от кралски особи на нашата земя. Няма нужда да разбираш нищо, което правим, чао" и "Колко още холивудски интервюта трябва да дадат Хари и Меган, за да постигнат уединението, към което толкова много се стремяха" са само част от коментарите, които заваляха в онлайн пространството, пише "Уомън.бг".

Издънката коментира и политика Нийл Фараж, който сподели: "Това, че принц Хари разкритикува Първата поправка показва, че тотално е изгубил сюжета. Скоро няма да бъде желан и от двете страни на езерото".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай