Хари и Меган се разделят

Визата на принца за пребиваване в САЩ може би е с изтекъл срок

Хари и Меган се разделят | StandartNews.com

Хари и Меган тъкмо се настаниха в собствено имение в градчето Монтесито край Санта Барбара и проблемите им започнаха. Според наблюдатели на кралския протокол принцът вече живеел в САЩ с просрочена виза, а и нямал американско гражданство. Така че можело да се наложи съпрузите да се разделят, докато Хари уреди формалностите с Чичо Сам. Но докато това стане, ще му се наложи да се прибере в Англия, а не е ясно дали Меган и Арчи ще го придружат, коментира анализаторът на протокола Анжела Левин. „Времето, което Маркъл прекара в британската столица, със сигурност не е най-щастливото в живота й. Така че тя едва ли ще пожелае отново да се подложи на същите изпитания“, е мнението на Левин.

Има и още нещо – не е ясно какъв тип виза ще получи Хари, а точно от това зависи и какви данъци ще плаща на САЩ. Ако все още беше представител на кралското семейство, можеше да поиска дипломатически статут. Но той се отказа от задълженията си на старши член на династията. А фискалните закони в Калифорния са драконовски, категорични са експертите. Принцът ще трябва да даде на тамошните инспектори пълен отчет за приходи и разходи. Засега се знае, че Хари и бившата актриса харчат по около 5 милиона паунда на година – за охрана, за възстановяване на сумата от британската хазна по ремонта на Фрогмор котидж, за заплата за камериерки и прислужници...    

Омид Скоби, един от двамата автори на неофициалната биография на херцозите „В търсене на свободата“, тези дни пък даде интервю, в което твърди, че Хари и Меган искат да се върнат в Лондон, за да се заемат с благотворителна дейност.  

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай