Хари и Меган не искат да плащат данъци

Херцозите са напуснали Канада заради строгите фискални закони

Хари и Меган не искат да плащат данъци | StandartNews.com

Принц Хари и Меган Маркъл са се отказали от любимата си Канада заради данъците, заявиха анонимни източници. Твърди се, че херцозите на Съсекс са се преместили в САЩ, защото щяло да им струва много скъпо, ако получават приходи и имат жилища и в двете държави едновременно. Съпрузите искаха да останат в страна, която да е част от Общността на нациите, но гражданството на Маркъл се е оказало проблем. Източник споделя за „The Sun“, че тъй като Меган е американски гражданин, тя е трябвало да си извади работна виза за Канада, което означава, че е щяла да плаща данъци и в двете държави.

Преместването им позволява и да си наемат въоръжена охрана – частните охранители в Канада нямат право да носят огнестрелни оръжия освен, ако не пазят пари в брой или благородни метали, докато Калифорния се слави с една от най-силните охранителни системи. Както вече се знае, Хари и Меган са се установили край Холивуд – в близост до майката на херцогинята. Там обаче ще трябва да плащат много яки данъци – кинаджийският щат е с най-високите налози в САЩ: 13% данък общ доход, 37% федерален данък.  

Но принц Хари няма как веднага да се сдобие с американско гражданство. Молба за постоянно пребиваване в САЩ от негово име трябва да подаде Меган. За да стане официален гражданин на Америка обаче Хари ще бъде принуден да се откаже от титлата си на херцог.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай