Какво да включите в лунната диета през август

Основните правила на лунната диета са лесни за следване

Какво да включите в лунната диета през август | StandartNews.com

През август идва времето на лунната диета, която ни помага да презаредим с енергия тялото си и да поставим началото на един по-здравословен начин на хранене, пише az-jenata.bg.

Основните правила на лунната диета са лесни за следване. В рамките на 24 часа при лунните фази се консумират само течности под формата на фрешове, вода и до 4 билкови чая. Без млечни продукти, подправки, ястия.

Усещаме всяка лунна фаза по различен начин. По време на новолуние, тялото ни по-лесно елиминира токсините, които са се натрупали, излишните течности. Тогава сваляме водно тегло по-бързо. По време на нарастваща луна тялото трупа запаси, тогава и трупаме килограми най-лесно.

При пълнолуние пийте повече пресни сокове, а ако имате дефицит на енергия, хапвайте и плодове. В дните около пълнолуние, тялото се нуждае от повече енергия, но дори и да не следвате лунната диета, бъдете внимателни с храната, защото тогава също лесно се качват килограми. В случай, че искате да отслабнете, опитайте се да приемате по-малко калории.

Важно е да започнете лунната диета още в момента, в който започва фазата на луната. Ако новата фаза започва по средата на деня, можете да консумирате каквото искате до часа и минутата, в които започва лунната фаза.

След като приключи е важно да се захраните постепенно, за да избегнете храносмилателни проблеми и за да запазите постигнатите резултати. Включете малко количество кисело мляко, варен картоф, домашни бульони. Ако се чувствате мотивирани да промените начина си на хранене към по-здравословен, постепенно изключвайте пакетираните храни, захарта, сладкишите. Следва новата лунна фаза, отново пречистване. Ползите от такъв тип гладуване са много – имате повече енергия, не сте толкова подути, кожата изглежда по-свежа.

Запишете си фазите на Луната за август

3.08.2020 г. – 18:38 часа – пълнолуние;

11.08.2020 г. – 19:48 часа – последна четвърт;

19.08.2020 г. – 05:15 часа – новолуние;

25.08.2020 г. – 20:11 часа – първа четвърт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай