Какъв е бил последният рожден ден на Даяна

Днес принцесата на народа трябваше да навърши 60

Какъв е бил последният рожден ден на Даяна | StandartNews.com

Днес принцеса Даяна трябваше да навърши 60 години, ако не беше загинала в катастрофа през далечната 1997 година. Тя е родена на 1 юли 1961 г. в Сандрингам, Великобритания. Лейди Ди, Принцесата на Уелс или просто Даяна беше олицетворение на нежност, изтънченост и красота. По време на 15-годишния й брак с принц Чарлз тя го дари с двама сина – принцовете Уилям и Хари и ако беше жива днес, тя със сигурност щеше да се гордее с техния път и семействата, които създадоха.

Наричаха я Принцесата на народа, защото бе забележителна и благородна личност и отдаде целия си живот на благотворителност. Светът я обожаваше. А след това той потъна в траур. На 31 август 1997 г. при автомобилна катастрофа в Париж, в тунела под моста Алма, си отиде слънцето на кралското семейство само на крехките 36 години. Светът я помни и обича и до днес.

Сутринта на 1 юли 1997 г. вече бившата съпруга на принц Чарлз получила подарък от дизайнера Jacques Azagury – дълга, черна рокля. По-късно през деня 12-годишният принц Хари се обадил на майка си заедно с неговите съученици, за да я поздравят с песен. Вечерта вместо да празнува, Даяна отишла благотворително събитие в компанията на брат си. Това е бил и последния път, когато той я вижда. В онази вечер Даяна за поред път е доказала, че наистина е принцесата на народа. Преди да влезе в залата, където се е състояло събитието, тя е отделила време на феновете си. След тази среща Даяна е била затрупана с цветя, балони и подаръци.

Днес световните медии са вперили поглед към Лондон, където тази годишнина ще бъде отбелязана с откриването на паметник на принцесата на Уелс. Само след няколко часа принц Уилям и Принц Хари ще открият статуята на своята майка, която се намира в градината на двореца Кенсингтън. Събитието ще събере на едно място двамта братя, които са в обтегнати оношения, след интервюто на принц Хари и Меган Маркъл пред Опра Уинфри. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай