Как Меган Маркъл почете принц Филип

Съпругата на принц Хари не можа да присъства на погребението

Как Меган Маркъл почете принц Филип | StandartNews.com

Макар и да не присъства на погребението на принц Филип, Меган Маркъл все пак отдаде почит на покойния съпруг на Елизабет II. Херцогинята на Съсекс, която чака второто си дете, не получи медицинско одобрение да лети от Калифорния, където са установени заедно с принц Хари, до Лондон, за да придружи съпруга си на събитието. Тя наблюдавала погребението от дома си, освен това е направила още един жест към херцога на Единбург.

Заедно с принц Хари са изпратили специален венец, допълнен от бележка, надписана ръкописно от херцогинята. Украсата включва цветя със специално значение - растението меча стъпка, един от символите на Гърция, което е препратка към корените на принц Филип, както и морска падуба, представляваща службата на покойния на херцог на Единбург в Кралските военноморски сили. Венецът е изработен от флориста Уилоу Кросли, работил преди това върху аранжировки за сватбата на Меган и Хари през 2018-а, както и за кръщенето на техния син Арчи в замъка Уиндзор.

Двойката почете паметта на принц Филип с послание в официалния сайт на организацията си Арчиуел в деня на смъртта му: "В памет на Негово Кралско Височество херцога на Единбург, 1921-2021 г. Благодарим за преданата служба. Ще липсвате много на всички".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай