Как Елизабет II се раздели с Хари

Не можеш да се разкъсаш между две държави, е казала кралицата на внука си

Как Елизабет II се раздели с Хари | StandartNews.com

Меган Маркъл и принц Хари скъсаха окончателно с кралската фамилия. Както стана ясно, Бъкингамският дворец пусна изявление, в което се разкрива, че херцозите на Съсекс губят своите патронажи в съответните организации, както и военните назначения на Хари, отиващи обратно при кралица Елизабет II.

Когато Меган и Хари абдикираха от кралските си задължения в началото на миналата година, те искаха да продължат някои от своите ангажименти и служби към короната, дори от Канада и САЩ. Целта им бе да станат финансово независими. Година след тази стъпка, те имаха възможност да преразгледат плановете си. Видимо обаче херцозите нямат намерения да се връщат на Острова.

Бъкингамският дворец отхвърли възможността за кралска служба извън Великобритания. Според вътрешни източници това, което е обидило Елизабет, е, че Меган и Хари настояват, че кралската служба може да бъде по-гъвкава и да се извършва от дистанция.

"Още от самото начало Нейно величество бе категорична, че Меган и Хари не може да се разкъсват между две държави. Тя никога не е одобрявала тази идея. Това не е методът на монархията", споделя вътрешен източник пред британската преса, предаде "Ева". Той добавя, че Елизабет е казала на своя внук: "Ти работиш за монархията, а не тя за теб. Когато си неин член, или си вътре, или си вън".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай