Как да съхраним брака си

Дами, пазете се от 7 грешки, за да не изпуснете любимия

Как да съхраним брака си | StandartNews.com

Във всяка криза на брака винови винаги са двамата. Но, както знае целият свят, във всяка връзка повечето възходи и падения зависят от жената. Дами, припомняме ви, че трябва да избягвате няколко основни грешки, ако не искате да изпуснете любимия. 

1. Не допускайте негативни мисли по негов адрес и дори да се прокраднат в подсъзнанието ви, никога не ги изговаряйте на глас. Да гледате на мъжа си като на потенциален враг и да очаквате от него най-лошотоя е сигурният път към съвместния провал. Общувайте, когато имате проблеми. Ако се отнасяте към него като към непослушно момче, няма как да очаквате нежност и уют.    

2. Не се оплаквайте на приятелките от мъжа си. Разговорите между жени на подобни теми не решават конфликтните ситуации около която и да е от тях, а тъкмо обратното – водят до изострянето им и настройват дамската компания за разплата с врага.   

3. Не мълчете, когато нещо не ви харесва. Много жени не могат да „пречупят“ езика си и да споделят за всичко, което ги тормози. Правят го в името на „мира“. Но всяко търпение има граници – рано или късно всяка жена излива гнева си и това не води до нищо добро. А може с минимален дисконфорт да изясните отношенията.

4. Не оставяйте детето в ъгъла. Грижата за децата е най-важното – но кариерата често пречи на пълноценното майчинство. Тогава жените потъват в проблема и забравят романтиката, а двойката се превръща от любящи съпрузи в изнервени родители.   

5. Не позволявайте на родителите да се намесват. Щастливият брак изисква граници – в него няма място за прекомерната намеса на родителите и от двете страни. Иначе – ще участват в решаването на всеки казус, ще искат да пазаруват с внуците и да дават насоки във възпитанието им, ще се появяват без предупреждение. Много бракове са се провалили заради активността на бабите и дядовците.      

6. Не отнемайте въздуха на партньора. Всеки има право на уединение и на време за себе си – включително и вашия съпруг. Имайте му доверие и му дайте свобода, като в същото време се погрижите и за собствените си интереси. Постоянният контрол е пагубен за връзката.  

7. Не оставяйте секса на втори план, за да се отдавате на нереалистични очаквания. Не си поставяйте за цел да изневерите на мъжа си. Най-щастливите жени са тези, които успяват да променят партньора си в движение, докато и самите те се променят.    

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай