Как да се харесаме на Тигъра

Господарят на 2022 г. е Черният воден тигър

Как да се харесаме на Тигъра | StandartNews.com

Господарят на 2022 г. е Черният воден тигър. Китайската нова година настъпва на 1 февруари. Какви тоалети и цветове да носим, за да се харесаме на звяра?

Съществува бирманска легенда, според която веднъж Бикът победил Тигъра. От този момент хищникът ненавижда бикове и крави, затова на 1 февруари не бива да посрещате годината му със същия тоалет, в който сте били облечени при настъпването на 2021 - Годината на Бика, пише dromomania.

По-добре е да избирате тоалети от естествени материи, а не от синтетика. Коприна, кожа и велур са отличен избор.

Тигърът не обича финтифлюшките, той ще оцени изтънчения външен вид. За дамите е препоръчително да изберат класически фасон с интересни акценти във вид на асиметрични елементи, цепки (без да се прекалява), пищна пола или ексцентрични ръкави. Добър вариант са роклите тип "прегърни ме" или многослойните поли от тънък плат. Ако предпочитате деловите костюми с панталони,  нека са да от свободно падащи материи.

Гащеризонът също е отлична идея.

Ами мъжете? Косматият хищник предпочита сдържаните цветове и класическите кройки. Обърнете внимание на всички оттенъци на сивото и кафявото. 

Какви цветове да изберете?

Модната палитра на 2022 година може да се стори скучновата на почитателките на ярките и наситени цветове, а съвсем не е така. Още повече, че всеки нюанс има отношение към Годината на Водния Тигър и това му харесва.

  •  Медено-жълтият цвят напомня за връзката на Тигъра с природата и неговата любов към всичко естествено.
  •  Ментово-зеленият асоциира с мъдростта, смелостта и равенството
  •  Лазурно- и небесносиният са свързани с водната стихия
  •  Тъмнокафявият показва защитеност. Та нали именно райетата от този цвят помагат на тигъра да се слива с природата и да ловува.
  •  Жълто-оранжевият е характерен за Тигъра.
  •  Сметановият е един от най-натуралните природни оттенъци, който внушава спокойствие. То е необходимо на голямата котка преди скок по време на лов, но и на всички хора, решили да променят живота си и да покорят нови върхове.

В Годината на Водния Тигър трябва да избягвате рисунки и шарки, имитация на леопардова или змийска кожа - той може да ги възприеме като конкуренция. Изключение от правилото е тигровият принт, но ако се използва с мярка, за да не изглеждате вулгарно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай